'HOD PO RUBU'

Rosie Kugli i Marijana Pleše predstavljaju knjigu o maloljetničkoj delinkvenciji

16.02.2018 u 14:28

Bionic
Reading

Spisateljica Rosie Kugli i novinarka Marijana Pleše u Zagrebu će 17. veljače predstaviti roman za mladež 'Hod po rubu' koji se bavi maloljetničkom delinkvencijom

Rosie Kugli zagrebačka je spisateljica koja je za svoj prethodni roman 'Nisam ti rekla' dobila glavnu hrvatsku nagradu za književnost za djecu 'Grigor Vitez', a Marijana Pleše dugogodišnja novinarka.

Roman 'Hod po rubu' književnica i kritičarka Silvija Šesto opisala je kao britak i jasan, 's vrhunskim zapletom i katarzički', a dr. sc. Lana Petö Kujundžić, koja je napisala predgovor, kao knjigu koju trebaju pročitati i roditelji jer jako dobro opisuje rizične i zaštitne faktore za maloljetnike.

Promocija će se održati u 11 sati u prostorijama Zaklade Hrvatska kuća srca u Okrtogonu, Ilica 5/II, a organiziraju je Grad Zagreb i Centar za zdravlje mladih Doma zdravlja Istok u sklopu kampanje za prevenciju vršnjačkog nasilja 'Nije cool biti bully'.

Nakon predstavljanja knjige održat će se okrugli stol u kojem će sudjelovati brojni stručnjaci koji će ukazati na problem nastanka i razvoja nasilja te važnosti pravovremene prevencije.