'POŠALJI MI PORUKU!'

Nova knjiga Sanje Pilić o fascinaciji mladih virtualnim

  • Autor: V.I./Hina
  • Zadnja izmjena 14.10.2016 19:24
  • Objavljeno 14.10.2016 u 19:24
Sanja Pilić

Sanja Pilić

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Istaknuta hrvatska književnica za djecu i mlade Sanja Pilić u svojoj novoj knjizi 'Pošalji mi poruku!' ponovno se bavi temama bliskim suvremenim mladima, propitujući na svjež, duhovit i šarmantan način vrijeme u kojem se i odrasli i djeca skrivaju ispod uljepšanih fotografija na raznim društvenim mrežama

Knjiga je upravo objavljena u izdanju Mozaika knjiga, a u njoj jedna od najčitanijih hrvatskih književnica za djecu i mlade ponovo precizno pogađa teme koje su njezinim čitateljima bliske i razumljive, te donose određene poruke i poučne primjere.

U knjizi 'Pošalji mi poruku!' glavni je lik trinaestogodišnja Sofija koja, baš poput većine njenih vršnjaka, komunicira sa svijetom pomoću YouTubea. Videom bilježi svakodnevnicu i svoje osjećaje. Tu je i zagonetni Mat koji je šutljiv i distanciran. Tajanstvenost tog dječaka odvest će čitatelja u neke nove teme.

Knjiga je najavljena kao zabavno, šarmantno, pametno i vedro štivo za sve, u kojemu autorica mladima da u slobodi koja ih okružuje u odrastanju biraju pravi put i ne zapnu na preprekama današnjice.

'Priča je to koja prikazuje opasnost svijeta užurbanosti, mnoštva informacija, različitih medija i društvenih mreža. Donoseći drugačiji pogled na dječju realnost, autorica olakšava upoznavanje djece i roditelja, a pomaže da i djeca pronađu sebe kroz likove i priče maštovitih junaka', stoji u najavi.

'Kako se uvijek trudi biti aktualna, autorica ponovno na svoj svjež, duhovit i šarmantan način propitkuje ovo vrijeme u kojem se i odrasli i djeca skrivaju ispod uljepšanih fotografija na raznim društvenim mrežama i lažno sretnih poruka koje izmjenjuju. Možemo li biti iskreniji, imati prave prijatelje ili je sve igra u ovom virtualnom svijetu?', dodaje se.

Sanja Pilić
(1954.) istaknuta je hrvatska književnica, dobitnica brojnih prestižnih književnih nagrada, odlikovana Redom Danice hrvatske s likom Antuna Radića za osobite zasluge u prosvjeti i kulturi.

Dramatizacije njenih djela bilježe velike uspjehe u zagrebačkom Gradskom kazalištu Žar ptici.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!