BOOKARA VS. FOKUS

Rat na književnoj sceni: Poznata knjižara napala Severinu, izdavač povukao knjige

26.01.2024 u 09:54

Bionic
Reading

Knjižara Bookara u blizini Kvaternikovog trga u statusu na Facebooku napala je Severinu, a izdavač Fokus na hit odmah je povukao svoje knjige iz njihova asortimana

Sve je krenulo podrškom hrvatskih pisaca predvođenih Miljenkom Jergovićem pjevačici Severini, koja, poznato je, muku muči s pravosudnim sustavom u vezi skrbništva nad svojim sinom.

'Književnica i gazdarica šibenskoga književnog festivala Škure je s nekim prijateljicama, također spisateljicama, cijelu jednu noć dumala što bismo mogli učiniti za jednoga dječaka i njegovu majku, a što bi, istovremeno, bilo makar od simbolične pomoći brojnim drugim djevojčicama i dječacima, i njihovim očevima ili majkama koji se zateknu u mašinama za mljevenje mesa hrvatskoga socijalnog sustava i pravosuđa', napisao je Jergović na Facebooku i priložio objavu na svojim stranicama, koju su potpisali brojni ugledni pisci.

Zatim se na istoj platformi zlonamjernom objavom oglasila zagrebačka knjižara Bookara izazvavši salve negativnih komentara. Između ostaloga, napisali su i ovo: 'mi ostajemo suzdržani jer je gospođa svaki tjedan pravila lokne vrata do nas kad je Aca bio mali i ne samo da nikad nije kupila slikovnicu, nego nije ni pogledala u izlog dječjih knjiga dok se fotografirala pred njim. a mi smo zlopamtila.'

Nekoliko sati kasnije javili su se iz izdavačke kuće Fokus na hit i rekli da su povukli svoje knjige iz asortimana Bookare, što je izazvalo odobravanje.

Dakle, imali smo pokušaj plemenite akcije, PR samoubojstvo i PR pobjedu. Tko je u pravu, procijenite sami.

  • +14
Knjižara Bookara i njihove mačke Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL