nasljednik seasplasha

Šibenik na ljeto dobiva novi festival - Sea Sound!

25.01.2024 u 14:15

Bionic
Reading

Šibenik će ovoga ljeta dobiti novi festival – Sea Sound Festival, koji je zapravo nasljednik ugašenog Seasplash festivala, a održat će se od 18. do 21. srpnja na poluotoku Martinska kod Šibenika, najavio je organizator festivala Pozitivan ritam

Nakon 21 godine održavanja prvo u Puli, zatim na Martinskoj kod Šibenika, Pozitivan ritam ugasio je Seasplash festival i njegovo mjesto na festivalskoj lokaciji nadomak Šibenika ovo ljeto odlučio upotpuniti novim – Sea Sound Festivalom.

Novi festival bit će usmjeren ponajviše na „ponajveće rezultate kreativnosti u posljednjem desetljeću, tj. na pojavljivanje niza novih, ručno izrađenih sound systema, kako u domaćem, tako i u međunarodnom okruženju, gdje postaju ništa manje bitni od izvođača na pozornicama”.

Glazbeni program predstavit će sve aktualno s domaće, regionalne i međunarodne scene, kroz presjek izvođača i predstavljanje kolektiva, u širokom rasponu stilova, od tradiconalno-analognih do recentno-elektroničkih, poručio je organizator.

Prve ulaznice su u prodaji, a prvi izvođači bit će poznati za mjesec dana. Festivalska lokacija Martinska nalazi se u blizini Šibenika s pogledom na zaštićeni krajobraz – kanal svetog Ante, te je unutar UNESCO-ve buffer (tampon) zone.