od 20. do 23. srpnja

Radionica za djecu uz izložbu o igračkama u Etnografskom muzeju

19.07.2021 u 10:46

Bionic
Reading

Etnografski muzej od 20. do 23. srpnja održava novi ciklus radionica za školarce 'U muzejskom hladu II', vezano uz izložbe 'Igračke - djetinjstvo zauvijek' i 'Igrom oko svijeta' te stalni postav

Kako je najavljeno iz muzeja, razgovarat će se o djetinjstvu i igračkama nekada i danas, dok će drvene tradicijske igračke predstaviti majstor tradicijskih igračaka Hrvatskog zagorja Zvonimir Majdak. On će pokazati postupak izrade drvene tamburice, a djeca će ih oslikavati.

Uz izložbu "Igrom oko svijeta" u kojoj su predstavljene igračke iz Južne Amerike, Azije, Afrike i Australije, posebna pažnja posvetit će se lutkama litjoko iz Brazila.

Djeca će izraditi svoju keramičku lutku, naučiti igrati društvenu igru mankalu koja potječe iz Afrike te izraditi neobični instrument iz Australije - didgeridoo.

Četverodnevni ljetni kamp ''U muzejskom hladu II'' održat će se svaki dan od 11 do 13 sati, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, a u programu mogu sudjelovati djeca od 7 do 12 godina.

Cijena iznosi 100 kn po djetetu, u što su uključene ulaznice u muzej, vodstva kroz izložbe, sav potreban materijal za radionice te osvježenja u pauzama.