drama o čežnji za ljubavlju

'Pustolov pred vratima' Helene Petković premijerno prikazan u HNK-u

28.12.2023 u 23:25

Bionic
Reading

Premijera 'Pustolova pred vratima' Milana Begovića u režiji Helene Petković, drame koja govori o čežnji za ljubavlju i ispunjavanjem egzistencijalne praznine, održana je u četvrtak u Hrvatskome narodnom kazalištu

Ovaj dramski tekst i danas pokazuje svoju relevantnost i aktualnost, govoreći o čežnji za životom, ljubavlju, emocijom i ispunjavanjem egzistencijalne praznine. U ovoj predstavi kazalište postaje mjesto u kojem je moguće proživjeti život u njegovoj punini, a kazališna iluzija postaje jedina istina, jedina stvarnost, barem na tren, poručili su iz HNK.

Glavnu junakinju, djevojku Agnezu u potrazi za idealnom ljubavlju glumila je Jadranka Đokić, njezina supruga tumačio je Silvio Vovk, Nepoznatu Daria Lorenci Flatz, Gospodina sa šarenim prslukom Goran Grgić.

Ostale uloge igrali su Ivana Boban (Kristina i Jedna gospođa), Ana Begić Tahiri (Gospođa Rubricius), Siniša Popović (Profesor s velikim naočalama i Dobro odgojeni mladić), Tesa Litvan (Liza), Marin Stević (Messenger boy), Filip Vidović (Podvornik u Wagon-Litsu i Posljednji prijatelj), Dušan Bućan (Režiser tragičnih filmova) i Ivan Colarić (Upravitelj tvrtke za nadgrobne spomenike i Brutalni ljubavnik).

Dramaturginja predstave je Sanja Ivić, suradnik za scenski pokret Damir Klemenić, a scenografkinja Zdravka Ivandija Kirigin.

Za kostimografiju je zaslužna Tea Bašić Erceg, autor glazbe je Damir Šimunović, a svjetlo je oblikovala Vesna Kolarec.

Drama Milana Begovića 'Pustolov pred vratima' praizvedena je 1926. u režiji Branka Gavelle.

Večerašnja predstava kratko je prekinuta zbog tehničkoga problema uslijed kojeg je dvorana ostala bez svjetla. Usprkos slaboj vidljivosti, Jadranka Đokić i Goran Grgić vješto su odglumili scenu na stolu do kraja te je glumačka skupina uz minimalno čekanje nastavila predstavu bez daljnjih problema.

  • +13
Premijera predstave 'Pustolov pred vratima' Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL