'COMIC SANS' NEVIJA MARASOVIĆA

Prvi hrvatski film sniman na otočiću Jabuka u kinima od 8. ožujka

06.02.2018 u 13:43

Bionic
Reading

'Comic Sans' na velika platna donosi filmsku priču punu emocija i smiješnih životnih situacija: iznenadna smrt tetke s otoka Visa povezat će sina, razmaženog zagrebačkog dizajnera Alana i oca, šarmantnog umjetnika i bonvivana Brunu, u avanturi života koja će rezultirati nizom tragikomičnih ljubavnih susreta, brodolomom na otoku Jabuka i razotkrivanjem tajne jednog pomalo zaboravljenog fonta iz devedesetih

'Uvijek me zanimala tema odnosa s onima koji su nam bliski – roditeljima, ljubavnim partnerima, prijateljima. U ’Comic Sansu’, ti dinamični i emocijama nabijeni odnosi zapakirani su u ruho dramske komedije gdje se navedeni, naoko oprečni žanrovi, skladno nadopunjuju i međusobno obogaćuju. Komedija pojačava dramu, drama komediju čini snažnijom, a konačni je dojam – optimizam', izjavio je redatelj i scenarist Nevio Marasović.

U ulozi Alana gledamo Janka Popovića Volarića, poznato lice domaćih TV serija, kazališnog i filmskog glumca koji je s Marasovićem uspješno surađivao na filmovima 'Vis-à-vis' i 'Goran', a ovaj film supotpisuje i kao koscenarist. U ulozi Brune pojavljuje se Zlatko Burić – Kićo, jedan od osnivača i istaknuto lice legendarnog Kugla glumišta, koji je nakon preseljenja u Dansku i uloge u trilogiji 'Pusher' Nicolasa Winding Refna postao jedan od najprepoznatljivijih i najcjenjenijih glumaca u Danskoj.

  • +12
Film Nevija Marasovića Comic Sans Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ana Mikin

 'Comic Sans' četvrti Marasovićev projekt sniman na otoku Visu, nakon serije 'Instruktor' i igranih filmova 'Show Must Go On' i 'Vis-à-vis', koji funkcionira kao svojevrsni prednastavak i 'making of' 'Comic Sansa'. Ujedno, novi Marasovićev film je zasad jedini hrvatski igrani film koji je sniman na otočiću Jabuka što je zbog njegove nepristupačnosti i strmih obala predstavljalo poseban izazov za produkciju.

Ostale uloge u filmu tumače Nataša Janjić, Miloš Timotijević, Alma Prica i Inti Šraj, Jette Ostan Vejrup, Sara Hjort Ditlevsen, Miha Rodman i Tanja Ribič.

'Comic Sans' nastao je u produkciji zagrebačke tvrtke Kinorama, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Programa Kreativna Europa - Potprograma MEDIA.