QUEER MOMENTI

Priča o lezbijskoj ljubavi i kontroli elite

06.11.2009 u 11:49

Bionic
Reading

U sklopu Queer MoMenata bit će prikazan film 'Dijete riba' (El nino pez) 11. i 12. studenog u kinu Europa

Riječ je o filmu redateljice i scenaristice Lucije Puenzo čiji je višestruko nagrađivan rad 'XXY' prikazan na Queer Zagreb festivalu 2008. Radnja trilera 'Dijete riba' smještena je u bogataška predgrađa sastavljena od noćnih klubova i tamnih uličica. Inés Efron glumi privilegiranu 20-godišnju Lalu, kćer bogatog suca u čiji život ulazi mračna figura Guayi koja se zapošljava kao sluškinja obitelji. Uz ulogu žrtve zlostavljanja koje čini Lalin otac, preuzima i ulogu njezine ljubavnice te njih dvije planiraju tajni bijeg u Paragvaj. Puenzo temu lezbijske ljubavi obrađuje kao sekundarnu u zapletu koji je strukturiran oko njihovih planova za bijeg od socijalnih dogmi i okrutne kontrole više građanske klase.

Obrat nastupa s umorstvom Lalinog oca za koje biva optužena Guayi, razotkrivanjem uhodanog sustava podvođenja maloljetnih zatvorenica lokalnim političarima i uvođenjem lika Guayinog oca, paragvajskog performera pustinjaka čija je kuća prekrivena darovima praznovjernih za riblje dijete iz legendi.

U sklopu QuerMoMenata, u kinu Europa bit će prikazani i filmovi 'Prije nego zaboravim' 2. i 3. prosinca te 'Strella' 21. i 22. siječnja 2010.