večeras

Premijera monodrame 'Kontrabas' u Klubu kazališta Komedija

16.10.2023 u 10:20

Bionic
Reading

Glumac Filip Sertić premijerno će u ponedjeljak, 16. listopada u Klubu kazališta Komedija izvesti monodramu Patricka Süskinda 'Kontrabas' o glazbeniku koji je cijeli život podredio glazbi, a sada sjedi u zadnjem redu orkestra

Predstava je, ističu iz Komedije, oda onima koji su od života očekivali više te pokušava odgovoriti na pitanja što ako cijeli život igramo po pravilima, a život nas za to ne nagradi, je li uspjeh kojem težimo doista važan, događa li se doista sve s razlogom, zašto su neki talentiraniji, bogatiji ili ljepši od drugih, te zašto neki sjede u prvom, a neki u zadnjem redu orkestra.

Antijunak u središtu ove drame otkrit će publici sve o usamljenosti, anonimnosti i instrumentu koji baš ne voli, o tome čime mu se zamjerio Mozart i što je pošlo po krivu u njegovu životu.

Patrick Süskind njemački je pisac i scenarist, autor bestsellera "Parfem" po kojem je snimljen film. Tekst "Kontrabas" preveden je na 27 jezika i postao je jedna od najizvođenijih njemačkih drama.

"Labilan kontrabasist briljantna je paralela s unutarnjim borbama i previranjima današnjeg čovjeka. Izrazito aktualan zbog naizgled brojnih prilika, ali istovremeno i rastuće anksioznosti, pravi je antijunak u kojem će se svak prepoznati", ističu iz Komedije.

Filip Sertić - s kojim smo nedavno razgovarali u našem podcastu "Crna rupa" - rođen je 1991. u Zagrebu, završio je Fakultet političkih znanosti i glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Glumio je u Kazalištu Kerempuh te u televizijskim serijama "Crno-bijeli svijet", "Blago nama", "Nemoj nikome reći" te u filmovima "Posljednji Srbin u Hrvatskoj" i "Za ona dobra stara vremena".

Predstava nastaje u koprodukciji Komedije i Tesla Teatra.