'SVE NAJBOLJE'

Premijera hrvatskog filma u Los Angelesu

14.05.2016 u 16:11

Bionic
Reading

Novi film scenaristice i redateljice Snježane Tribuson "Sve najbolje" američku će premijeru imati u nedjelju, 15. svibnja, u okviru revije "Starring Europe" koja se održava u Los Angelesu.

Film se događa u božićno vrijeme, kada svatko svakome želi "sve najbolje". Glavni junaci te filmske priče o osamljenosti i potrazi za ljubavlju su slastičarka Verica, koja je davno odustala od traženja 'onog pravog', svjetski uspješna operna pjevačica Brankica, razočarana u ljubav, i karizmatični bariton, Španjolac Martin, koji se oporavlja od bračnog brodoloma.

Uz njih, tu su dvije medicinske sestre koje puno razmišljaju o muškarcima, jedan poljoprivrednik vrlo neobičnih talenata, bolesna žena neobične seksualne orijentacije, ličilac koji jako voli sve “zgodne ženske”. Sve se njihove sudbine isprepliću u jednu priču u kojoj se i nerješive situacije mogu napraviti rješivima, najavljeno je na stranicama filma.

U glavnim ulogama su Ksenija Marinković, Renata Pokupić, Ozren Grabarić, Bogdan Diklić i Goran Navojec, a glume još Ksenija Pajić, Dora Fišter Toš, Jernej Šugman, Krešimir Mikić, Jasna Bilušić i Goran Bogdan.

Film je nastao u produkciji Kinorame i HRT-a, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Svjetsku premijeru je imao na međunarodnom filmskom festivalu Dani filma na Cipru, gdje je prikazan u sklopu natjecateljskog programa.

Revija "Starring Europe", koja se održava od 12. do 18. svibnja u Američkoj kinoteci, donosi filmove koji su odabrani za predstavljanje ponajboljeg s recentne europske kinematografske scene.