27. izdanje

Predstavom Ivice Buljana otvoren Međunarodni festival malih scena u Rijeci

03.05.2022 u 23:42

Bionic
Reading

Izvedbom predstave 'U agoniji' zagrebačkog HNK, u režiji Ivice Buljana, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u Rijeci počeo je 27. Međunarodni festival malih scena

Prije početka predstave pozdravne riječi uputila je umjetnička direktorica festivala Edita Karađole Šegvić prisjetivši se osnivača i dugogodišnjeg ravnatelja Nenada Šegvića, preminulog prošle godine.

Festival je proglasio otvorenim riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Na programu 27. Međunarodnog festivala malih scena do 9. svibnja je devet predstava iz četiri države.

Šegvićevom smrću završeno je prvo razdoblje djelovanja festivala, a usporedno, zbog pandemije, nije održan dvije godine. No, odlučeno je da se festival nastavi u dosadašnjem formatu.

Izbornik i producent ovogodišnjeg festivala je Jasen Boko.

  • +3
Otvorenje 27. Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Osim predstave 'U agoniji', u sklopu festivala izvest će se predstave 'Enigmatske varijacije' Éric-Emmanuela Schmitta Talijanske drame riječkoga HNK, 'Klinac' Mikea Bartletta u izvedbi Slovenskog ljudskog gledališča iz Celja.

Kazalište PlayDrama iz Splita i ZKM nastupit će s predstavom 'Disanje' Olje Lozice, zagrebačko kazalište Gavella s 'Hotelom Zagorje', autorskim projektom Anice Tomić i Jelene Kovačić, a HNK Split s predstavom 'Obitelj' Dennisa Kellyja.

Iz Beograda stiže Jugoslovensko dramsko pozorište s predstavom Rumene Božarovske 'Moj muž', a Atelje 212 izvest će predstavu '64' Tene Štivičić. Festival zaključuje nastup Kamernog teatra 55 iz Sarajeva s predstavom 'Sjećaš li se Dolly Bell?' Abdulaha Sidrana.

Većina predstava izvest će se u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Zbog očekivanog interesa publike, predstave 'Disanje' i 'Moj muž' odigrat će se u dvije izvedbe, a predstava Ateljea 212 bit će u HNK Ivana pl. Zajca.

U žiriju su glumice Marija Sekelez i Helena Buljan te dramaturg Željko Hubač.