PONOVO IZLAŽE

Predstavljena druga samostalna izložba umjetnice Sare Zidarić

18.09.2019 u 15:42

Bionic
Reading

Zadnjih dana naveliko se priča o hvaljenoj izložbi 25-godišnje zagrebačke akademske slikarice. Mlada umjetnica Sara Zidarić otvorila je svoju drugu samostalnu izložbu, Groteske', koju se može pogledati do 10. listopada u Velikoj galeriji grada Zaboka

Sarina prva izložba bila je 2017. godine još na četvrtoj godini fakulteta. Tema njezinog diplomskog rada bila je vrlo provokativna i odlučila ju je proširiti na čitav ciklus koji je predstavljen u galeriji u Zaboku.

Kao i njezinu prvu samostalnu izložbu, otvorila ju je povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka Iva Körbler koja je istaknula kako se Sara Zidarić vrlo rano nametnula na našoj likovnoj sceni kao zrela slikarska osobnost koja malo mari za trendove i konvencije. Ovaj ciklus bio je inspiriran Sarinim boravkom u Oslu odnosno poznatom parku Viegeland. 'Groteske' objedinjuje ljubav autorice prema mitologiji ali i prirodi. Te dvije teme kroz groteskni i fantastičan način u ovom se slikarskom ciklusu prožimaju.

Galerija je bila ispunjena mnoštvom ljubitelja umjetnosti koji su došli podržati Sarin rad, a posebno emocionalna i ponosna bila je njezina mama Saša Broz. Posebno je bio emotivan trenutak dolazska Sarinog mentora sa Likovne akademije poznatog slikara Zoltana Novaka a šarmantni gradonačelnik Zaboka bio je divan domaćin njezinim uzvanicima.

Sara se nakon otvaranja nije stigla pošteno niti odmoriti budući da su je čekale brojne obaveze u ZKL-u gdje je na usavršavanju do veljače sljedeće godine. Planira se i nova izložba, a prije toga i poneko putovanje kako bi se dobile nove ideje i iskustva.