U DVORIŠTU

Predstavljanje nove knjige Miroslava Mićanovića 'Soba Jacka Nicholsona'

  • Autor: I.Č.
  • Zadnja izmjena 24.04.2017 13:53
  • Objavljeno 24.04.2017 u 13:53
Soba Jacka Nicholsona

Soba Jacka Nicholsona

Izvor: Promo fotografije / Autor: Meandarmedia

Na predstavljanju knjige 'Soba Jacka Nicholsona' 25. travnja u Cafeu U Dvorištu uz autora Miroslava Mićanovića sudjelovat će Zoran Ferić, Jadranka Pintarić i Branko Čegec.

Zbirka priča Miroslava Mićanovića naslovljena 'Soba Jacka Nicholsona' izašla je krajem prošle godine u izdanju Meandarmedie, a njezino predstavljanje bit će se 25. travnja u Cafeu U Dvorištu.

'Soba Jacka Nicholsona'  mnogo je manje soba, u prostornom smislu, a mnogo više Jack Nicholson kao raspon likova preko kojih smo iščitavali njegove mnogobrojne glumačke transformacije. Pisana u namjeri prikupljanja bitnih signala svakodnevnoga stradanja i gubljenja slike o realnom, stvarnom mjestu, ili području, gdje bi se opstalo ili trajalo, kako to kaže sam autor, ova knjiga reflektira aktualno vrijeme i kada govori o prošlosti, jednako kao što reflektira vlastiti životni prostor bez obzira govori li o prostorima u književnosti, filmu ili daljinama i blizinama unutar neposrednog iskustva.

Želeći opisati, ili možda i prije svega – ispisati, svijet u kakvom bismo željeli živjeti, Mićanovićeva knjiga ne bježi od nepredvidivosti, pa i hirovitosti, svjesna da im je nemoguće umaknuti, baš kao što nije moguće decidirano odgovoriti na pitanja koja se ovim pričama otvaraju. A tu je i najčvršće uporište rahlosti strukture, lakoće i otvorenosti koju nam Soba Jacka Nicholsona donosi, ne pokušavajući potisnuti pakleni Nicholsonov osmijeh njegovih najuspjelijih uloga', mišljenje je urednika Branka Čegeca koje stoji u najavi.

Miroslav Mićanović

Miroslav Mićanović

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Miroslav Mićanović rođen je 1960. u Brčkom. Živio u Gunji. Diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Objavljuje poeziju, prozu i kritike na radiju, u dnevnim novinama i časopisima. Tekstovi su mu nagrađivani i uvrštavani u različite antologije, izbore, preglede i prevođeni na druge jezike.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!