'SVINJE' U DUBRAVI

Predstava za odrasle postavljena u obiteljskoj kući

15.09.2011 u 11:26

Bionic
Reading

Kazalište Dubrava i Kazališna družina Kufer otvaraju sezonu zanimljivom predstavom za odrasle pod nazivom 'Svinje' autora Tomislava Zajeca

Predstavu 'Svinje', namijenjenu gledateljima starijima od 16 godina, osim same radnje, zanimljivom čini nekazališni prostor u kojemu će biti odigrana. Umjesto na kazališnoj pozornici, predstava će biti izvedena u nekoć obiteljskoj kući u Dubravi. Time će, kako ističu iz Kazališta, nastati nesvakidašnja simbioza kazališta i okoline. Istovremeno, povećat će se broj dramskih situacija i posjetiteljima će postati interesantno ono što se događa na ulici ili pak susjednom dvorištu.

Predstava 'Svinje', podnaslovljena 'Mjuzikl iz života na farmi', nastala je prema tekstu Tomislava Zajeca. 'Bavi se sudbinom dviju sestara koje potpuno otuđene od svijeta provode život brinući se za svinje na farmi, otimajući profesore iz grada (ovisno o interesima mlađe sestre) te ubijajući i zakapajući ih', kazala je redateljica Helena Petković.

Do zapleta dolazi kada sestre otmu krivu osobu, a krmače počnu crkavati. Unatoč odbjegloj žrtvi, Ibru i Mala Ibru podižu raspoloženje pjesmom, dok se iza kulisa odvijaju brutalna ubojstva.

U predstavi glume Aleksandra Stojaković i Nina Benović. Broj sjedala je ograničen, a izvodit će se od 20. do 25. rujna u Cerskoj 1 u Dubravi s početkom u 20.30 sati.