NAGRADNJAČE

Poklanjamo knjige 'Laž' i 'Supruga vlasnika plantaže čaja'

28.02.2017 u 11:54

Bionic
Reading

Predstavljamo dva noviteta sasvim različitih žanrova, a obje knjige odvode vas daleko u egzotična područja nama nepoznatih svjetova i obje su zaslužile titulu bestselera časopisa Sunday Time

'LAŽ' - C.L. Taylor

Mjesto radnje: Nepal, Velika Britanija

Bestseler Sunday Timesa

Laž autorice C. L. Taylor realističan je, mračan i zaista napet roman koji ne dopušta predviđanja. Riječ je o bestseleru časopisa Sunday Times, knjizi nominiranoj za dvije prestižne nagrade: Knjiga s najviše preporuka i Knjiga s najegzotičnijim mjestom radnje, te je zauzela čak 9. mjesto na listi najprodavanijih knjiga na Amazonu!

Novi hit-krimić uzbudljiv je roman koji otvara temu o povjerenju i prijateljstvu. Briljantan način pripovijedanja oduševio je čitatelje upravo zbog autoričina spretnog i vještog slaganja motiva poput slagalica, iz poglavlja u poglavlje, sve do konačne istine koja progoni glavnu junakinju.

Jedno je sigurno: na kraju čitanja bit će vam krivo što je knjiga gotova!

Mjesto radnje?

Knjiga vas odvodi daleko u egzotična područja nama nepoznatih svjetova. Mjesto radnje je većim dijelom Nepal, ali iVelika Britanija.

Kratak sadržaj

Jane Hughes ima uređen život. Radi u azilu za životinje, sretno je zaljubljena i živi u kućici na velškome selu. Sretnija je nego ikad u životu, no jednog dana dobiva poruku koja ju podsjeti da nije uvijek sve bilo tako:  Sve je laž. Jer - Jane Hughes ne postoji.

Pet godina prije, Jane je s najboljim prijateljicama otišla na putovanje koje je trebalo biti pustolovina života, a pretvorilo se u noćnu moru u kojoj su dvije djevojke izgubile život.

Jane je pokušala ostaviti prošlost iza sebe, ali čini se da netko zna istinu. Netko tko neće odustati dok ne uništi Jane i sve što ona voli…

Obožavatelji psiholoških trilera doći će na svoje!

C. L. Taylor - autorica istaknutih psiholoških trilera

Autorica C. L. Taylor već se istaknula trilerima The Accident i The Missing. Obje knjige dugo su bile na vrhu top-ljestvica najčitanijih knjiga, a ukupno su se prodale u više od 900,000 primjeraka u Velikoj Britaniji, a prava su prodana u još 15 zemalja. Diplomirana je psihologinja koja je svoje znanje izvrsno uklopila u radnje svojih mračnih i napetih romana.

'SUPRUGA VLASNIKA PLANTAŽE ČAJA' – Dinah Jefferies

'Iznimno ugodno štivo, potresno i silno zanimljivo' – Isabel Wolff

Nezaboravna knjiga autorice Dinah Jefferies je intezivno dirljiva i pronicljiva priča koja uvjerljivo dočarava okus kolonijalnog Cejlona. Priča o ženi koja je prisiljena birati između svoje dužnosti kao žene i vlastitog majčinskog instikta.

Devetnaestogodišnja Gwendolyn Hooper silazi s parobroda na Cejlon puna optimizma. Dočekuje ju suzdržan, tajnovit i mrzovoljan suprug što ne odgovara osobi s kojoj je provela nezaboravne dane prije dolaska u Cejlon. Njezina znatiželja dovest će ju do mjesta koji šapuću o mračnoj prošlosti njezinog muža : zaključanih vrata, škrinje prepune prašnjavih haljina i malenog groba obraslog raslinjem…

Neobjašnjena mjesta uzrujat će Gwen, ali ubrzo ostaje trudna i njezin suprug biva presretan. Nakon poroda se suočava sa strašnom odlukom koju mora sakriti od muža. Priča o krivnji, izdaji i neotkrivenim tajnama. Jednom riječju: vrhunsko štivo!

Dinah Jefferies rođena je u Maleziji, a u devetoj preselila se u Englesku. I dalje voli jugoistočnu Aziju te Daleki Istok pa spremno koristi svaku priliku da otputuje onamo. Svojedobno je živjela u komuni s rock bendom te je izlagala svoja likovna djela. Nakon što je živjela u Italiji i Španjolskoj, sada živi u Gloucestershireu sa suprugom i psom te se bavi isključivo pisanjem.

Mozaik knjiga čitataljima tportala daruje knjige 'Laž' - C.L. Taylor i 'Supruga vlasnika plantaže čaja' – Dinah Jefferies. Dobitnici su Valter Srdoč ('Laž' - C.L. Taylor) i Spomenka Mišić ('Supruga vlasnika plantaže čaja' – Dinah Jefferies).