'THE POST'

Pogledajte foršpan novog filma Stevena Spielberga posvećen američkom novinarstvu

08.11.2017 u 10:47

Bionic
Reading

Povijesna drama 'The Post', kojom Steven Spielberg vjerojatno ide u utrku za Oscara, prati istinitu priču o pentagonskim dokumentima koje su sedamdesetih objavili novinari iz New York Timesa i Washington Posta, a kojima su otkrili istinu o ratu u Vijetnamu. U filmu koji stiže u kina početkom iduće godine glume Tom Hanks i Meryl Streep, kojima je ovo prvi put da surađuju

Vrijeme izlaska prvog trailera novog filma Stevena Spielberga nije moglo biti prikladnije, s obzirom na nedavno New York Timesovo razotkrivanje seksualnih prijestupa Harveyja Weinsteina, kao i svježi sukob Los Angeles Timesa i Disneyja. Tema 'The Posta' aktualna je, dakako, i zbog odnosa administracije Donalda Trumpa prema medijima koje sustavno optužuje za plasiranje 'lažnih vijesti'.

Temeljen na istinitoj priči, 'The Post' prati partnerstvo Katherine Graham, prve žene koja je zasjela na položaj izdavačice jednih od vodećih američkih novina, Washington Posta, te urednika Bena Bradleeja. Dvojac, koji glume Meryl Streep i Tom Hanks, utrkuje se s New York Timesom u razotkrivanju golemog zataškavanja američke vlade u razdoblju od tri desetljeća i u mandatima četvorice predsjednika. U procesu, koji ih može koštati karijere, pa i života, Graham i Bradlee moraju riješiti i vlastite profesionalne i osobne razlike.

Streep je sa Spielbergom ranije surađivala na filmu 'Umjetna inteligencija', a Hanks na 'Spašavanju vojnika Ryana', 'Uhvati me ako možeš', 'Terminalu' i 'Mostu špijuna'. Glumcima će 'The Post', međutim, biti prva suradnja.

Glume još Alison Brie, Carrie Coon, David Cross, Bruce Greenwood, Tracy Letts, Bob Odenkirk, Sarah Paulson, Jesse Plemons, Matthew Rhys, Michael Stuhlbarg, Bradley Whitford i Zach Woods.

Film stiže u kina 12. siječnja 2018.