neriješeno je

Po dva glasa Vrgoč i Siriščeviću kao kandidatima za intendanta riječkoga HNK

09.01.2024 u 11:31

Bionic
Reading

Članovi Kazališnog vijeća Hrvatskoga narodnog kazališta Ivana pl. Zajca dali su po dva glasa Dubravki Vrgoč i Draženu Siriščeviću kao kandidatima za intendanta te kuće, a peti član ostao je suzdržan, izvijestilo je u utorak Kazališno vijeće

Na natječaj za mjesto intendanta riječkoga HNK, objavljen 15. studenoga primljene su četiri prijave. Kandidati su bili Michael Capasso, Dražen Siriščević, Ana Vilenica i Dubravka Vrgoč.

Utvrđeno je da prijava Michaela Capassa ne sadrži četverogodišnji program rada kazališta pa se nije ni razmatrala u daljnjem postupku.

Kazališno vijeće je na sjednici održanoj 27. prosinca razmatralo ostale tri prijave, a 8. siječnja obavljen je intervju s kandidatima. Nakon toga su članovi Vijeća glasovali o prijedlozima kandidata te je dva glasa dobila Dubravka Vrgoč, a dva Dražen Siriščević. Zaključak Kazališnog vijeća dostavit će se gradonačelniku Rijeke Marku Filipoviću, koji će odlučiti o daljnjim koracima. Kako je Kazališno vijeće ranije objavilo, ono gradonačelniku treba predložiti jednoga kandidata, a ako se ne usuglasi oko prijedloga, natječaj se poništava i raspisuje se novi.

Članovi Kazališnog vijeća HNK su Aleksandar Mijatović, Branko Mijić, Manuala Paladin Šabanović, Romeo Drucker i Krešimir Škunca. Novi intendant imenuje se za razdoblje od 2025. do 2028. godine. Dosadašnji intendant Marin Blažević prvi četverogodišnji mandat u ulozi ravnatelja Opere riječkoga HNK počeo je u jesen 2014. godine, no u 2016. je imenovan intendantom na razdoblje od četiri godine, od početka 2017. godine. Od 1. siječnja 2021. traje njegov drugi intendantski mandat, koji završava na kraju 2024. godine.