NAGRADNJAČE

Osvojite ulaznice za tri dana vrhunskog plesa u ZKM-u

03.03.2016 u 10:19

Bionic
Reading

Nakon premijerne izvedbe predstave 'Spone' u studenome, plesna publika imat će priliku ponovno uživati u virtuoznom plesnom izričaju Zagrebačkog plesnog ansambla, i to tri dana, 1., 2. i 3. ožujka 2016. u 20 sati

Koreografiju ove intimne plesne priče potpisuje proslavljeni katalonski umjetnik Roberto Olivan. Predstava 'Spone' odvodi gledatelja u privatne mikrosvjetove izvođača, isprepliće njihova osobna i profesionalna iskustva, suprotstavlja njihove čežnje i prepreke. Komadići njihovih životnih priča povezani su neopipljivim nitima, sponama kojih nisu uvijek svjesni, a koje na neobjašnjiv način određuju smjer njihovog djelovanja. Te spone, nevidljivi mostovi, dovode do spoznaje da smo, bez obzira na sve naše razlike, jedni drugima potrebni upravo kako bismo ponovno bili svoji. Scenski materijal koji su u osnovi kreirali izvođači od samog je početka imao jasnu svrhu: iskušati vlastite tjelesne i emotivne granice kako bi stvorili jedinstven oblik vizualne poezije – poeziju temeljenu na njihovom vlastitom iskustvu.
 
Roberto Olivan (Tortosa, 1972.), plesač, koreograf i plesni pedagog, obrazovanje je stekao na španjolskom Institut del Teatre u Barceloni te na glasovitom PARTS-u (Performing Arts Research and Training Studios) u Belgiji. Kao plesač, sudjelovao je u projektima poznatih umjetnika poput Roberta Wilsona, Anne Terese de Keersmaeker, Josse de Pauwa i Toma Jansena.  Autor je koreografija u više od 50 predstava, a 2001. osnovao je i vlastitu plesnu kompaniju Enclave Arts del Moviment, u kojoj je koreografirao niz zapaženih predstava poput: 'Natural Strange Days''Homeland', 'De Farra', 'Mermaid’s Call' 'A Place to Bury Strangers' te posljednju 'Lonely Together'. Enclave je također krovna organizacija Deltebre Dansa festivala kojeg je Olivan osnovao 2004. Roberto Olivan za svoje je radove višestruko nagrađivan na festivalima u Španjolskoj i svijetu, a 2014. dodijeljena mu je i nacionalna španjolska nagrada Premi nacional de cultura.

Koreografije Roberta Olivana odražavaju neuobičajenu viziju plesa i potrebu da ga dovede u dijalog s drugim umjetničkim žanrovima pa se tako u njegovim predstavama često pojavljuju elementi suvremenog cirkusa, glume, ali i raznih drugih disciplina i talenata koje pojedini izvođači posjeduju. Olivan stvara služeći se mješavinom umjetničkih jezika, a važno su polazište njegovih kreacija iskustva i ambicije izvođača kako bi s njima stvorio iskonski pokret i organski fizički teatar. Služeći se neverbalnim kazališnim izričajem i jezikom suvremenog plesa, predstava kao rezultat nudi slagalicu događaja koja otkriva suodnose i spone šest priča i šest različitih osobnosti.

Izvođači:
Petra Chelfi, Martina Nevistić, Nika Lilek, Petra Valentić, Adrian Pezdirc i Andreja Jandrić.
Glazbu potpisuje Nenad Kovačić, kostimografkinja je Zdravka Ivandija Kirigin, oblikovatelj svjetla Saša Fistrić.
Autorica je fotografija Jelena Janković.

Predstava je nastala u koprodukciji sa Zagrebačkim kazalištem mladih, uz potporu Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni z/k/m-a, Teslina 7, radnim danima 10 - 20, subotom 10 -14 sati te sat vremena prije početka predstave.

Poklanjamo po dvije ulaznice za sva tri dana, a imena dobitnika objavit ćemo 1., 2. i 3. ožujka.
Dobitnici ulaznice za dan 1. ožujka su Daniel Martinović i Vedrana Peko.
Dobitnici ulaznice za dan 2. ožujka su Ana Marjanović i Matea Popović.
Dobitnici ulaznice za dan 3. ožujka su Monika Martinić i Kristina Putanec.   
O preuzimanju nagrada dobitnici će biti obaviješteni putem e-maila.