NAGRADNJAČE

Osvojite ulaznice za predstavu 'Tihi obrt' u ZKM-u

07.06.2016 u 11:15

Bionic
Reading

O obitelji, poslu, ljubavi i drugim problemima…

Predstava Tihi obrt prati djevojku Saru kojoj je vrijeme pronaći posao, no tu odluku neprekidno odgađa. Zatvorila se u kuću gdje sama sa sobom pretura misli i mašta o nečemu što nije realno. Sestra s kojom Sara živi zbog toga je već izvan sebe te joj stalno prigovara i traži od nje da nešto učini. Budući da sestrina plaća nije dovoljna za obje i jedva pokriva osnovne troškove, Sara je prisiljena nešto učiniti. Dovedena pred zid, duboko se zamisli nad sobom i vlastitim životom i odluči poslušati sestru te odlazi na razgovor u jedno poduzeće, u kojem sestra ima poznate ljude koji joj mogu pomoći u dobivanju nekakvog, bilo kakvog radnog mjesta. Odijevaju se u najbolju odjeću koju posjeduju, šminkaju se, hrabre se i dozivaju dobro raspoloženje, smiju se, puše, spremne da idu do kraja. Ulaze u poduzeće i dolaze na razgovor.

'Ovo je naš drugi dom. Naša firma nije samo radni kolektiv, ona je naša obitelj u kojoj nas povezuje ne samo kolegijalnost nego ljubav koja se osjeti u pozdravima, koja se ćuti u osmijesima i koja prelazi granice ovoga ureda. Naš je posao kruh s petnaest kora, ali mi kad pokleknemo, ako i padnemo, dignemo se, otresemo prašinu sa sebe i nastavimo dalje', motivira Dado svoje suradnike i nastavlja s nizom 'bisera' koje jednostavno morate čuti.

Režija: Bobo Jelčić

Glume: Hrvojka Begović, Dado Ćosić, Adrian Pezdirc, Sara Stanić, Lukrecija Tudor

Izvedba: četvrtak 16. lipnja – 22 sata

Čitateljima Tportala ZKM poklanja 2 puta po 2 ulaznice za predstavu 'Tihi obrt' 16. 6. u 22 sata, a dobitnici su Andreja Rozmarić Marković i Nikola Sekulić iz Zagreba.
O preuzimanju nagrada dobitnici će biti obaviješteni putem e-maila.