u Maloj dvorani Lisinski

Osvojite ulaznice za predstavu 'Sirena i Viktorija'

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 22.10.2019 17:02
  • Objavljeno 15.10.2019 u 11:11
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: I.Buvinic

Predstava 'Sirena i Viktorija' - komedija koju publika obožava - 24. 10. u Maloj dvorani Lisinski!

Vrhunski glume Gordana Gadžić, Dubravka Ostojić i Mladen Vasary - nećete se prestajati smijati!

Predstava 'Sirena i Viktorija' Teatra Rugantino, od premijere u siječnju niže same uspjehe kod publike i kritike. Ova moskovska priča dijeli s publikom mnoštvo nijansi muško-ženskih odnosa kao i post-tranzicijskih problema i upitnika. No, unatoč ozbiljnosti navedenih tema 'Sirena i Viktorija' je ispunjena smijehom, a u njoj, iz izvedbe u izvedbu, uživa publika i nagrađuje vrhunsku glumu Gordane Gadžić, Dubravke Ostojić i Mladena Vasaryja te režiju Filipa Grinvalda – velikim i dugotrajnim aplauzom.

Novopečena bogatašica Sirena obogatila se u tranziciji trgujući ponajviše stanovima i družeći se s kriminalcima te je naizgled pobjednica tranzicijskog maratona. U trenutku kad je posao tjera da nauči engleski, za instrukcije pronalazi doktoricu engleske filologije Viktoriju. Ženu koja je u tranziciji izgubila i status i posao i supruga. Žaleći je, nalazi joj preko oglasa žigola koji ispunjava sve fantazije. No, u alkoholnoj izmaglici bira krivi broj i u njezin luksuzni stan umjesto neodoljivog mladog pastuha stiže ne baš mladi astronom Konstantin, koji urušavanje idealistički ustrojenog svijeta preživljava šišajući pse po kućama... Ovaj mjesec, uz Zagreb gdje će 'Sirena i Viktorija' osim u Maloj dvorani Lisinski (24. 10.) igrati i na Festivalu komedija VIII. Bobijevi dani smijeha (26. 10.), ovu će raskošnu komediju s jakom, emotivnom porukom moći pogledati i publika u Valpovu (29. 10.) i Vukovaru (30. 10.).

'Sirenu i Viktoriju' kritika hvali, a publika je oduševljena

Sanja Doležal, pjevačica i televizijska voditeljica: 'Sirena i Viktorija' izvanredna je predstava s briljantnim glumcima. Drago mi je da se krenulo u prikazivanje suvremenika, onog što je nama blisko, nekog tko super ocrtava kroz što prolaze tranzicijske zemlje. Svu nemoć i nesnalaženje u tim vremenima. Puno smijeha, ali i grča u želucu, dokaz je da se kroz komediju zabune gledatelj može držati prikovan za stolac cijelo vrijeme.

Davor Dretar Drele, televizijski i radijski voditelj: Budući da se slabo razumijem u kazališnu kritiku, ne znam točno objasniti zašto mi se tako jako sviđa 'Sirena i Viktorija', ali mi je jasno k’o dan da ću svima preporučiti da pođu i pogledaju. Vjerojatno zato što jako sliči na život, čas je smiješna, čas ozbiljna, čas komična, a na trenutak i tragična. Ako su mene, starog mizantropa i pesimista, ugodno opustili, nasmijali i zabavili, zašto ne bi i vas? Od svega srca preporučujem pogledati 'Sirenu i Viktoriju', barem jednom, a dozvoljeno je i više puta.

Više o predstavi:

Rezervacije ulaznica i info: rugantino@rugantino.hr; 01/555-4848

Online prodaja ulaznica

Čitateljima tportala darujemo 3 x 2 ulaznice za predstavu 'Sirena i Viktorija' (24. 10. – Mala dvorana Lisinski u 20 sati), a dobitnici su Vladimir Rakoš, Gordana Mališević i Snježana Bedeković.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!