za ljubitelje suvremenog kazališta

Osvojite ulaznice za jedinstveni 'Needcompany festival'

26.02.2020 u 17:58

Bionic
Reading

Ljubitelji suvremenog kazališta, i oni koji će zbog ovog programa to tek postati, imat će krajem veljače i prvih dana ožujka priliku uživati u predstavama čuvene belgijske skupine Needcompany. Jedinstveni 'Needcompany festival' organizira se u Rijeci od 29. veljače do 6. ožujka u sklopu programa Doba moći Europske prijestolnice kulture

Posebno najavljujemo regionalnu premijeru predstave 'Sve što je dobro' kreiranu baš za riječki EPK.

Predstave Needcompanyja su dinamične i uzbudljive pa nikoga ne osatvljaju ravnodušnim. Istovremeno su zabavne i ozbiljne, ponekad i tragične, govore o našim društvima i o intimi i međuljudskim odnosima.

Jedna od najvažnijih predstavnica suvremenog europskog teatra, belgijska umjetnička skupina Needcompany u 7 dana trajanja festivala izvest će tri predstave i otvoriti izložbu, čime predstavlja bogatstvo i raznolikost svoga umjetničkog rada – jedna je predstava primarno glazbena, druga dramska, a treća plesna.

Središnja predstava, 'Sve što je dobro', nastala je u koprodukciji RIJEKE 2020 i u partnerstvu s HNK Ivana pl. Zajca, a Rijeka ima ključno mjesto na njihovoj velikoj europskoj turneji.

Needcompany vodi Belgijski umjetnik Jan Lauwers, dobitnik Zlatnog lava za životno djelo na Venecijanskom bijenalu.

Program Needcompany festivala:

Ulaznice se mogu kupiti posredstvom sustava Eventim i na blagajni HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Čitateljima tportala darujemo 1x2 ulaznice za Needcompany festival (29.veljače, 3. ožujka , 4. ožujka i 6. ožujka).

Dobitnici su Veno Mušinović (29.veljače), Sonja Soldo (3. ožujka), Tihana Cukina (3. ožujka), Lucija Martinić (4. ožujka), Vera Pap (4. ožujka), Norma Šafar (6. ožujka) i Dina Balić (6. ožujka).