FILM 'DANI LUDILA'

Oliver Sertić na platformi Producers on the Move u Cannesu

24.04.2018 u 13:48

Bionic
Reading

Hrvatski producent Oliver Sertić odabran je kao jedan od ukupno 20 europskih producenata koji će sudjelovati na platformi Producers on the Move u sklopu 50. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu, koji se ove godine održava od 8. do 19. svibnja, priopćio je HAVC

Sertića je odabrala organizacija European Film Promotion i to zahvaljujući njegovom dosadašnjem producentskom opusu, ističe se u pripćenju. Također, film "Dani ludila" Damiana Nenadića, koji je producirao Sertić, imat će na ovogodišnjem Cannesu market projekciju.

Riječ je o opservacijskom filmu koji prikazuje inače skriven svijet psihički drugačijih ljudi, koje društvo olako odbacuje i žigosanjem pretvara u pacijente. Film je nastao u koprodukciji hrvatskog Restarta i slovenskog Petra Pan Filma, uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. Dobio je posebno priznanje u Regionalnoj konkurenciji na ovogodišnjem izdanju ZagrebDox festivala.

Producers on the Move, koji će se održati u sklopu 50. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu od 10. do 14. svibnja, zamišljen je kao platforma za umrežavanje s ciljem poticanja europskih filmskih koprodukcija.

Sudionike očekuju predavanja, radionice, pitchinzi i sastanci 'jedan na jedan' s filmskim ekspertima te im se pruža mogućnost da dobiju prostor za promociju u međunarodnom industrijskim publikacijama. Uz Sertića, na platformi će sudjelovati još 19 producenata. 

European Film Promotion je organizacija koja okuplja nacionalne filmske centre i agencije za promociju i promidžbu iz 37 europskih zemalja s ciljem njihova umrežavanja na zajedničkim projektima i inicijativama koje doprinose što uspješnijem plasmanu europskog filma i filmskih talenata u svijetu.

Od siječnja 2009. punopravni član organizacije je i Hrvatski audiovizualni centar. Uz EFP u realizaciji programa Producers on the Move sudjeluje i Creative Europe - MEDIA Program.

Oliver Sertić je producent dokumentarnih filmova i direktor Liburnia Film Festivala s pozadinom u novinarstvu te organizaciji raznih događanja. Do danas je producirao oko 30 dugometražnih i kratkometražnih dokumentaraca, uključujući "Moj život bez zraka" Bojane Burnać, "Dani ludila" Damiana Nenadića te "Blokada" Igora Bezinovića. Sertić je osnivač organizacije RESTART, u sklopu koje je pokrenuo Restart laboratorij, Dokukino i Restart Label.