SVE JE POZNATO

Odabrani kandidati za 17. Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Ferdo Livadić

09.07.2020 u 11:39

Bionic
Reading

Prosudbeno povjerenstvo 17. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić odabralo je kandidate za ovogodišnje natjecanje koje će se održati u sklopu Samoborske glazbene jeseni (SGJ)

Kandidati za ovogodišnje natjecanje su Veronika Ćiković (harfa), Martina Jambrišak (harmonika), Matej Mijalić (violina), Mia Pečnik (klavir), Ivan Petrović-Poljak (klavir) i Lucija Stilinović (flauta).

Koncerti odabranih natjecatelja bit će održani tijekom ovogodišnje 45. Samoborske glazbene jeseni 27. i 28. rujna u Samoboru, a završna večer 17. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić i proglašenje pobjednika bit će 29. rujna u Župnoj crkvi sv. Anastazije u Samoboru.

Organizator je, kako se ističe, unatoč krizi, osigurao vrijedne nagrade. Dobitniku Nagrade Ferdo Livadić za najbolju umjetničku osobnost, uz novčanu nagradu pripadaju i koncerti na festivalima Samoborska glazbena jesen, Dubrovačke ljetne igre, Osorske glazbene večeri i Festivalu sv. Marka, kao i nova skladba koju će prema narudžbi SGJ pisati Mirela Ivičević, a pobjednik će je praizvesti na Samoborskoj glazbenoj jeseni 2021.

Bit će dodijeljena i Nagrada Grada Samobora i Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja, a uz novčanu nagradu dobitniku pripada i koncert na Samoborskoj glazbenoj jeseni 2021. godine.

Pokrovitelji Natjecanja su Hrvatsko društvo skladatelja, Grad Samobor, Zagrebačka županija i Ministarstvo kulture.