FESTIVAL SVJETSKE ARHITEKTURE

Odabrane top građevine svijeta

20.10.2013 u 12:21

  • +10

Svjetski festival arhitekture 2013.

Izvor: Promo fotografije / Autor: worldarchitecturefestival.com

Bionic
Reading

Proglašenjem najboljih arhitektonskih ostvarenja završio je još jedan Svjetski festival arhitekture okupivši u Singapuru neke od najznačajnijih arhitekata današnjice

Šesto izdanje najvećeg svjetskog festivala posvećenog arhitekturi (World Arhitecture Festival) završilo je odabirom najboljih arhitektonskih ostvarenja u čak 29 kategorija, od dovršenih zgrada i projekata oblikovanja eksterijera do budućih projekata.

Kao i prethodnih godina, najviše pažnje izazvala je građevina godine, pobjednica među najboljima.

Ta je zavidna titula pripala Auckland Art Gallery Toi o Tamaki s Novog Zelanda, a djelo je studija Francis-Jones Morehen Thorp i Archimedie.

Umjetnička galerija Auckland građevina je javne namjene što objedinjuje restorane, povijesne zgrade i izložbene prostore.

Kao jedna od najvećih kvaliteta zgrade navedena je otvorenost prostora koja omogućava poglede kroz galeriju i na park te ostavlja dojam potpune stopljenosti s vanjskim krajolikom.

'Pobjednički projekt nadilazi kategorije. Mogli bismo reći da je kombinacija novog i starog, civilnog i društvenog te izložbenog prostora. Suprotstavlja prirodu i artificijelno te odnos između umjetnosti i znanosti', rekao je u ime žirija Paul Finch.

Fotografije pobjednika pogledajte u fotogaleriji.

Sljedeći Svjetski festival arhitekture održat će se od 1. do 3. listopada 2014. u Singapuru, a projekti će se moći prijaviti u veljači sljedeće godine.