DANCE INN

Novi mini festival suvremenog plesa i kazališta u Zagrebu

21.09.2017 u 14:50

Bionic
Reading

Od 13. do 15. listopada u Zagrebačkom plesnom centru održat će se prvi Dance Inn - vikend festival izvedbene umjetnosti, a drugi od 8. do 10. prosinca u Teatru &TD. Organizator je umjetnička organizacija De Facto, a premijerno izdanje u ZPC-u uključuje tri predstave

U pitanju je inovativan koncept pop up festivala koji će u Zagreb dovesti ugledne europske umjetnike te premijere međunarodno priznatih hrvatskih umjetnika, kažu organizatori Dance Inna.

Naglasak je, dodaju, na suvremenoj izvedbenoj umjetnosti i live artu, a svake godine umjetnici, kolektivi, institucije i prostori će imati određenu temu. Ove godine to je 'Portret u plesu', a s obzirom na nju, u Zagrebačkom plesnom centru, izvest će se tri predstave.

Prva je 'Dvostruki portret' europske umjetnice Isabelle Schad, koja će biti ekskluzivna zagrebačka premijera, prije one u Njemačkoj, zatim 'Love will tear us apart', najdugovječnija i najuspješnija hrvatska predstava Saše Božića i Petre Hrašćanec, koja je, nakon Pariza, Bruxsellea. Milana, Lilea, Dublina i Ljubljane, ponovno na zagrebačkoj sceni.

Treća predstava je 'Od tada do sada', izvedba hrvatskih plesača i koreografa sa svjetskom karijerom, Aleksandre Janeve Imfeld i Pravdana Devlahovića, koji ovim projektom plešu 25 godina svoje karijere.

U sklopu prvog Dance Inna organizatori najavljuju i razgovor 'Portret u suvremenoj umjetnosti', koji će okupiti znanstvenike i stručnjake te studente zagrebačke likovne, plesne i dramske akademije.

'Dance Inn želi mobilizirati plesače, djelatnike u kulturi i performere. Dance Inn ima namjeru svake godine u svega par dana raspraviti i staviti u suodnos suvremeni ples i neku drugu granu umjetnosti, temu te otvoriti polje za raspravu o stanju umjetničke proizvodnje u izvedbenim umjetnostima, načinima recepcije iste i daljnjim potencijalima povezivanja umjetnika koji djeluju u različitim formatima proizvodnje suvremene umjetnosti', ističe umjetnički direktor Saša Božić.