punoljetno izdanje

Deset izvedbi na 18. Festivalu plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat

  • Autor: Tina Barbarić
  • Zadnja izmjena 19.06.2017 12:46
  • Objavljeno 19.06.2017 u 12:46
Festival plesa i neverbalnog kazališta Sanvinčenat

Festival plesa i neverbalnog kazališta Sanvinčenat

Izvor: Promo fotografije / Autor: Festival plesa i neverbalnog kazališta Sanvinčenat

Od 20. do 23. srpnja u gradiću Svetvinčenat u Istri na 18. Festivalu plesa i neverbalnog kazališta publika može vidjeti deset plesnih izvedbi autora i autorica iz raznih krajeva svijeta. U goste stiže i čuvena španjolska koreografkinja, plesačica i pedagoginja Laura Aris Alvarez, koja će držati radionice

Festival i ovim izdanjem nastavlja suradnju s međunarodnom plesnom platformom Aerowaves čije će se četiri plesne izvedbe moći pogledati u kaštelu Grimani, najvećoj građevini i simbolu samog Svetvinčenta, potom na trgu, popularno zvanoj Placi autentičnog renesansnog izgleda te u gradskoj loži s otvorenim trijemom i arkadama. 

Pored izvedbenog programa, tijekom festivala će biti održana i radionica Izvori snage pod vodstvom međunarodno priznate umjetnice Laure Aris Alvarez, španjolske koreografkinje, plesačice i plesne pedagoginje. Radionica će se održati od 21. do 23. srpnja od 10 do 14 sati, a namijenjena je profesionalcima te plesačima s osnovnim predznanjem, dok je broj mjesta ograničen. Laura Aris Alvarez posljednjih 15 godina vodi radionice suvremenog plesa diljem svijeta. Deset godina (1999.-2008.) plesala je u priznatoj svjetskoj plesnoj kompaniji Ultima Vez belgijskog umjetnika Wima Vandekeybusaa, a prije toga bila je članica španjolske plesne kompanije Lanònima Imperial i povezana s umjetničkim kolektivom General Elèctrica. Uz pedagoški rad stvara i izvodi vlastite predstave, koreografira predstave za druge kompanije i surađuje s brojnim umjetnicima.

Festival plesa i neverbalnog kazališta Sanvinčenat od 2000. godine naovamo ugostio je više od 200 radova mnogobrojnih domaćih i inozemnih plesnih i kazališnih trupa, ostvario kvalitetnu suradnju s lokalnom zajednicom koja je tijekom godina proširena i na projekt Mediteranskog plesnog centra, te svakako postao nezaobilazan dio kulturne ponude županije i čitave države.

Ovaj Festival je jedinstvena kulturna manifestacija u organizaciji Zagrebačkog plesnog ansambla, koja već osamnaest godine djeluje kao privremeno sjecište i platforma plesnih autora i stručnjaka, kao i publike koja prati plesnu umjetnost – međunarodni festivalski program  sastavljen od suvremenog plesa, fizičkog teatra, mime, cirkuserije, uličnog teatra, te edukativnih seminara i radionica – svim zainteresiranima tako približava suvremene i nove koreografske rukopise te nadolazeće autore i autorice diljem svijeta.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi