'tenk yu'

Nove izvedbe hvaljene antiratne predstave u riječkoj Kalvariji

12.04.2023 u 11:21

Bionic
Reading

Riječko amatersko kazalište KUC Kalvarija najavljuje nove izvedbe hvaljene antiratne predstave 'Tenk YU', koja igra u petak i subotu (14. i 15. travanj) s početkom u 20 sati na pozornici ovog malog riječkog kazališta

Autorski i redateljski tim predstave čine i glavni glumci Igor Kondić i Jana Ažić, uz glumačku i tehničku podršku Josipa Medakovića i Srđana Badurine.

Scenografija je također autorska (Igor Kondić) dok kostimografiju čine odjevni i drugi predmeti korišteni u vrijeme domovinskog rata. Smještena u vrijeme domovinskog rata, točnije 1993. godine u Lici, predstava tematizira svakodnevne odnose koji u ovim okolnostima postaju intenzivniji. Kada se protagonisti nađu okruženi neprijateljem situacija se pretvara u klaustrofobični suživot različitih karaktera i to u prostoru tenka koji je mjesto radnje.

'Tenk Yu' u Kalvariji Izvor: Licencirane fotografije / Autor: KUC Kalvarija

Razvojem dramske situacije neznanci u skučenom prostoru postupno razvijaju bliskost gdje do izražaja dolaze njihove razlike. Kroz spektar emocija od straha, panike, ljubavi, podrške, suza i smijeha, katarzično se u ovoj tragikomičnoj predstavi ipak dostiže ozbiljna antiratna poruka. Uz propitivanja teme suživota, različitih karaktera i ideologija, predstava propituje i pitanja teritorija i identiteta koji se iz njega gradi kao i to koliko nam prostori i suživoti nude identitetsku prepoznatljivost koja unatoč razlikama postaje podloga za zajedništvo i toleranciju.

Praizvedba je održana 2019. godine u Rijeci, a osim odličnih reakcija riječke i kalvarijske publike, predstava je sjajno prihvaćena i na gostovanjima u Dubrovačkim Lazaretima.

Detaljnije informacije pronađite na FB profilu Ri teatra Kalvarija.

Rezervacija karata: 051-375-866