17. listopada

Nova premijera KunstTeatra – 'Memorija (svijeta) je puna' Nikoline Rafaj

13.10.2020 u 09:10

Bionic
Reading

U subotu, 17. listopada, održat će se premijera nove predstave KunstTeatra s početkom u 20 sati, na novoj lokaciji – u dvorani Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža (ulaz iz Prilaza Gjure Deželića 2)

Predstava “Memorija (svijeta) je puna” rad je dramaturginje mlađe generacije Nikoline Rafaj, čija je premijera trebala biti u ožujku ove godine, ali je zbog epidemije odgođena na jesen. Predstava se bavi opsesijom dokumentiranjem, željom za kontinuiranom povezanošću i strahom da ćemo nešto propustiti u sukobu su sa svijetom u kojem i eksterni diskovi ostaju bez memorije. Različiti formati kojima informacije dolaze do nas rade na tome da nam uštede vrijeme – ali gdje je to vrijeme koje tako silno želimo uštedjeti? Ako su sve informacije jednako „glasne“ što ćemo naposljetku čuti? Zapamtiti? Ili dopustiti da bude zaboravljeno? U predstavi glume Lucija Dujmović, Iva Visković Križan i Paško Vukasović, a nastala je u koprodukciji Kazališne družine KUFER i KunstTeatra, uz podršku Ministarstva kulture i medija, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba te Zaklade Kultura nova.

Dramaturginja je Nina Bajsić, suradnica za pokret Nikolina Medak, kostimografkinja Ozana Gabriel, scenografkinja Katarina Perić, oblikovatelj zvuka i autor videoprojekcija Luka Gamulin, oblikovatelj svjetla Alen Marin, producentica Romana Brajša, asistentice produkcije Laura Pribanić i Hana Zrnčić Dim, dizajner Pavao Kuharić (Verlauf), a fotografkinja je Karla Jurić.

Reprizne su izvedbe na programu 18. i 23. listopada, a ulaznice se mogu kupiti online na ulaznice.hr i na njihovim prodajnim mjestima.