'PORED MENE' U KINIMA

Nova generacija srpskih glumaca u osvajanju hrvatske publike

16.12.2015 u 10:12

Bionic
Reading

Film 'Pored mene' redatelja Stevana Filipovića, čija su prethodna ostvarenja ostavila snažan trag u regionalnoj kinematografiji, donosi potpuno novu generaciju glumaca koji svojim talentom i pozitivnom energijom osvajaju publiku

Predvođeni već etabliranim umjetnicima Mirjanom Karanović, Hristinom Popović i Draganom Mićanovićem, ekipa filma 'Pored mene' domaćoj publici će se predstaviti ekskluzivno u Cineplexxu i ostalim kinima od 24. prosinca.

Priča filma govori o srednjoškolskoj učiteljici povijesti koju jedne noći dočekuje ispred stana i napada grupa maskiranih huligana. Sljedeći dan snimka napada pojavi se na YouTubeu, a ona saznaje da su za to odgovorni upravo njezini učenici. Oduzima im mobitele i odlučuje ostaviti ih zaključane u školskoj zgradi, isključivši školske telefone i internet te onemogućivši im da kontaktiraju s bilo kim izvan školskih zidova. U svojoj nemoći učenici se okreću jedan drugome i počinju komunicirati. Tijekom noći generacija koju su svi otpisali i prije nego im je dana šansa otkriva novi pogled na sebe i svijet oko sebe.

U filmu se isprepliću biografije likova koje su u velikoj mjeri inspirirane osobnim pričama glumaca ili njihovih poznanika i prijatelja, kao i ispovijestima mladih koje su pronađene na internetu. Na samom početku priče doživjet ćemo razred kao bučnu i agresivnu masu sve dok se u jednom trenutku ne izdvoje pojedinci sa svojim jedinstvenim pričama, ljubavima i strahovima. Film nam pokušava dočarati stereotipe i način na koji doživljavamo situaciju kad nismo upoznati s njom, potvrđujući još jednom onu staru izreku 'ne sudi knjigu po koricama'.

Pored mene

Scenarij filma, uz redatelja Stevana Filipovića, potpisuje Milena Bogavac. Uz već spomenute glumce Mirjanu Karanović, Hristinu Popović i Dragana Mićanovića, film predstavlja novu generaciju glumaca, a oni su: Nikola Glišić, Milica Majkić, Matea Milosavljević, Katarina Pešić, Rastko Vujisić, Marko Panajotović, Milivoje Miša Stanimirović, Darko Ivić, Jovan Zdravković, Nikola Dragutinović, Uroš Novović, Alek Surtov, Slaven Došlo, Jelena Puzić, Andrej Pipović, Gorica Regodić, Vibor Kreković, Jelena Kesić, Milica Petrović i Anđelko Beroš.

Producent filma je Branislav Jević, a izvršni producenti Branislav Jević i Jasna Nikolić. Glavni producent je Hypnopolis uz pomoć Filmskog Centra Srbije, a ostali producenti Akademija umetnosti Beograd i Centar E8. Distributer za Hrvatsku je Editus d.o.o.