LJUBAV U STARAČKOM DOMU

'Noćni brodovi' nagrađeni u Cottbusu

16.11.2009 u 15:27

Bionic
Reading

Najnoviji filmski projekt, dugometražni igrani film Igora Mirkovića 'Noćni brodovi', čije se snimanje priprema u produkciji Studija dim iz Zagreba, na 11. izdanju koprodukcijskog marketa Connecting Cottbus u njemačkom Cottbusu, osvojio je nagradu CoCo Best Pitch za najbolju prezentaciju projekta i novčanu nagradu za razvoj scenarija u iznosu od 3000 eura

Producentica filma Darija Kulenović Gudan te redatelj i scenarist Igor Mirković predstavili su svoj projekt na temelju scenarija filmskim profesionalcima u utrci s ostalih 13 odabranih projekata iz 12 zemalja istočne i srednje Europe. Scenarij za 'Noćne brodove' Mirković je napisao zajedno s Elvisom Bošnjakom, a prema najavama producenta, film bi krenuo u snimanje na ljeto 2010. godine.

'Noćni brodovi' donose toplu priču o ljubavi u staračkom domu. Sedamdesetpetpgodišnja Danica i osamdesetogodišnji Jakov upoznali su se u domu umirovljenika i ubrzo zaljubili. Njihovoj ljubavi svi se protive, zbog čega oni, poput mladih buntovnika, odlučuju pobjeći. No iluzije o sreći ubrzo rapršuje Jakovovo zdravstveno stanje i pred Danicom je teška odluka – prekinuti romansu ili ugroziti zdravstveno stanje svog odabranika.

Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Splita.

Connecting Cottbus održava se svake godine u studenome, u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Cottbusu, Njemačka, a novčanu nagradu za razvoj scenarija dodjeljuje austrijska distributerska kuća EastWest iz Beča, specijalizirana za distribuciju europskog i svjetskog nezavisnog filma.