NAGRADNJAČA

Ne propustite prvi koncert Crvenog ciklusa!

07.10.2014 u 08:24

Bionic
Reading

Nakon svečanog otvorenja nove sezone te koncerta u Plavom ciklusu, došao je red na prvi koncert u sklopu Crvenog ciklusa Zagrebačke filharmonije. U petak, 10. listopada s početkom u 19:30 sati Zagrebačka filharmonija svoj Crveni ciklus otvara djelima jednog od velikana u povijesti glazbe – Antona Brucknera.

Na pozornici dvorane Lisinski uz orkestar pod ravnanjem velikog Stefana Lana, nastupit će poznati hrvatski solisti: sopranistica Nikolina Pinko, altistica Tena Lebarić Rašković, tenor Bože Jurić-Pešić te bas Ivan Šarić uz pratnju neizostavnog Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić kojemu će se pridružiti publici manje poznat, no jedan od najuspješnijih a cappella amaterskih ansambala - Komorni zbor Ivan Filipović

Svi posjetitelji u petak će uživati u djelima skladatelja najviše poznatog po svojim simfonijama, misama i motetima, Antona Brucknera. Koncertnu večer otvorit će 9. Simfonija u d-molu, a svečano zatvoriti misom Te Deum.

9. simfonija posljednja je Brucknerova simfonija. Iako ju prije smrti nije uspio završiti, njena tri stavka čut ćemo na koncertu u petak. Iako Brucknerova sakralna djela po pozornosti koja im se pridaje često zaostaju za njegovim monumentalnim simfonijama, ona su jednako po svom opsegu epska i značajna ne samo u skladateljevom opusu, već i u cjelokupnoj glazbi devetnaestog stoljeća.

Tako Te Deum predstavlja krunu Brucknerove sakralne glazbe te se posebno izdvaja u cijelom skladateljevom opusu – Te Deum je i samom Bruckeru bilo njegovo najdraže djelo, te ga je nazivao svojim životnim ponosom.

Nakon ovakve najave, bit će to bez sumnje večer s bezbroj uzbudljivih stranica glazbene literature koje vrijedi doživjeti!

Tportal.hr svojim čitateljima poklanja 2x2 ulaznice!

Imena dobitnika objavit ćemo u petak, 10. listopada.

Po dvije ulaznice su osvojile:

Slavica Fabijanković
Iva Renić

Ulaznice se podižu na blagajni Zagrebačke filharmonije u Lisinskom u petak, 10. listopada od 17 do 19:30 sati uz predočenje osobnog dokumenta.