razgovori o budućnosti

Najavljeni su govornici 11. TEDxZagreba: među njima su neuroznanstvenik, čovjek koji je doveo internet u Hrvatsku i - jedna balerina

12.10.2021 u 15:58

Bionic
Reading

Ukupno 13 govornika s idejama vrijednim širenja prenijet će svoju viziju budućnosti nad kojom svi strepimo otkako nas je zadesila pandemija. Među njima je i profesionalna balerina Andrea Solomun

Najveći TEDx događaj u Hrvatskoj održat će se idući petak, 15. listopada u Avant Gardenu u Zagrebu. Na 600 kvadrata kojima se prostire multifunkcionalni prostor kraj Zapadnog kolodvora, sprema se jedanaesto izdanje TEDxZagreba s temom 'Vision of the Future'. Početak događanja je u 13 sati.

Ukupno 13 govornika s idejama vrijednima širenja iz najrazličitijih područja, od neuroznanosti preko kinologije, esporta, fitness industrije, psihologije, robotike i umjetne inteligencije, prenijet će svoju viziju budućnosti nad kojom svi strepimo otkako nas je zadesila pandemija.

Kako do ulaznice?

Ulaznice za događaj možete nabaviti na platformi Entrio.hr po cijeni od 250 kuna kao i na svim Entrio prodajnim mjestima, a ulazak na događaj moguć je samo uz predočenje EU digitalne COVID potvrde.

Tko su govornici?

Među ovogodišnjim govornicima su sveučilišni profesor i znanstvenik Bojan Jerbić, bivši pomoćnik ministra znanosti i sadašnji izvanredni profesor FER-a te čovjek koji je doveo internet u Hrvatsku Predrag Pale, zatim neuroznanstvenik s Hrvatskog instituta za istraživanje mozga Dinko Smilović, osnivač i direktor Good Game Globala Nikola Stolnik, a uz njih i podatkovni znanstvenik te tech poduzetnik Boris Agatić te partner i menadžer unutar OrlandoFit poslovne grupacije Orlando Lopac.

U nizu govornica, na TEDx pozornicu dolaze i trenerica pasa Ana Odak, suosnivačica i potpredsjednica Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju (CroAI) Hajdi Ćenan, odvjetnica Marijana Šarolić Robić, profesionalna balerina Andrea Solomun, osnivačica ustanove Makronova i direktorica poduzeća BioVega te jedna te pionirka stila zdravog života na ovim prostorima Jadranka Boban Pejić, ali i diplomirana novinarka te konzultantica za odnose s javnošću Andrea Tintor i trenerica pozitivne psihologije, interpersonalnih i trenerskih vještina Mirna Šmidt.

Ideje vrijedne širenja

Najpoznatija globalna platforma TEDx usmjerena na ideje vrijedne širenja u Zagrebu djeluje proteklih 11 godina te okuplja zajednicu strastvenih umova željnih novih perspektiva o svakodnevici. TEDx u Hrvatskoj djeluje od 2010. godine kada je održan prvi TEDxZagreb događaj, a to ga čini najstarijim, najvećim i najpopularnijim TEDx događajem u Hrvatskoj.