7. listopada

Najavljen PitchADU: Studenti ADU predstavljaju 11 projekata profesionalcima iz AV industrije

29.09.2022 u 10:00

Bionic
Reading

Ovogodišnje, peto izdanje PitchADU, održat će se u petak 7. listopada 2022. godine u 16 sati, na Sceni F22 Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu (Frankopanska 22)

PitchADU je jedinstveni jednodnevni događaj, forum u sklopu kojeg studentice i studenti preddiplomskih i diplomskih studija filmskih usmjerenja Akademije dramske umjetnosti predstavljaju svoje projekte profesionalcima iz domaće audiovizualne industrije. Sjajna je to prilika da se javnom prezentacijom, odnosno pitchem u svega pet minuta (nakon čega slijedi nekoliko minuta za pitanja iz publike i žirija) studentski projekti predstave profesionalcima i budućim kolegama iz struke.

Na prethodnim izdanjima PitchADU-a predstavljani su projekti koji su kasnije zaživjeli te se realizirali kao pravi profesionalni projekti. Ove će se godine tako na pitching forumu predstaviti 11 studentskih projekata najrazličitijih formi i žanrova. Predstavit će se dokumentarno-zabavno emisija, game show, hibridni film, transmedijski projekt i još mnogo drugih.

Ove će godine PitchADU ugostiti predstavnike i predstavnice televizijskih kuća, Hrvatskog audiovizualnog centra, MEDIA Deska Hrvatske, Ministarstva kulture i medija RH, Vijeća za elektroničke medije, Društva hrvatskih filmskih redatelja te drugih strukovnih i umjetničkih udruga, filmskih festivala te nezavisne producente.

  • +2
PitchADU Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Filip Kos i Ive Trojanović

Po završetku pitching foruma bit će dodijeljena nagrada za najbolje prezentirani projekt u iznosu od 5.000,00 kn. O pobjedniku ovogodišnjeg izdanja PitchADU-a odlučivat će tročlani žiri kojeg čine Danijel Pek, televizijski i filmski producent, Jasna Nanut, filmska i televizijska redateljica i Marija Kosor, producentica igranih i dokumentarnih filmova i serija te ravnateljica produkcije Hrvatske radiotelevizije.

Dva popratna programa prethodit će pitching forumu koji će se održavati od 16 do 18 sati. Prije njega, višestruko nagrađivani hrvatski filmski i televizijski redatelj Dalibor Matanić održat će masterclass na temu „Režija TV serija na primjerima Područja bez signala i Šutnje“ koji će moderirati filmski kritičar i filmolog Mario Kozina. Nakon masterclassa i pitching foruma zakazano je predstavljanje sporazuma između Akademije dramske umjetnosti i Hrvatske radiotelevizije. Sporazum će donijeti mnoge nove pogodnosti za obje strane poput otvaranja natječaja za studentske projekte i pokretanje novih suradnji te mogućnosti za praksom na HRT-u za studente ADU.

Ovogodišnje izdanje PitchADU-a nastaje u suradnji Akademije dramske umjetnosti i Društva hrvatskih filmskih redatelja, a u organizaciji studentica i studenata Odsjeka produkcije.

Nakon pitchinga slijedi domjenak.  

PitchADU možete pratite na društvenim mrežama Facebook i Instagram.