PRIJAVE U TIJEKU

MSU i HT raspisali natječaj za hrvatsku suvremenu umjetnost

08.12.2015 u 18:53

Bionic
Reading

MSU i Hrvatski Telekom devetu godinu objavljuju natječaj za dodjelu četiri nagrade za radove s područja suvremene vizualne umjetnosti pod nazivom 'Nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost T-HT@msu.hr'

Natječaj je poziv za umjetnike koji se bave novim tehnologijama komunikacije, multimedijskom proizvodnjom slike i zvuka, odnosno, s jedne stane medijskom umjetnošću, kao što su video, eksperimentalni film i internetska umjetnost, a s druge područjem presijecanja umjetnosti i tehnologije, kao što su robotička i elektronička umjetnost. Isto tako, pozivaju se i umjetnici koji pomiču granice tradicionalnih medija u odnosu na vizualne umjetnosti i društvena zbivanja ili pak oni čija djela nastaju sintezom različitih izričaja i tehnika. Dakle, neka se inspiracija umjetnika ove godine ogleda u kombinacijama što više tehnika i materijala koje čine savršenu cjelinu.

Bit će dodijeljene sljedeće nagrade: otkupne nagrade u netto iznosu: prva nagrada 50.000 kuna, druga nagrada 45.000 kuna, a treća 40.000 kuna. Otkupljeni radovi postat će dijelom zbirke T-HT@MSU. Nagrada publike u netto iznosu od 10.000 kuna, isplaćuje se umjetniku čiji rad osvoji najviše glasova publike. Glasove prebrojava posebno povjerenstvo po zatvaranju izložbe. Nagrada nije otkupna i isplaćuje se umjetniku u obliku stimulacije.

Pozivne nagrade
– stručno povjerenstvo natječaja poziva tri odabrana umjetnika koji će biti honorirani u netto iznosu od 7.000 kuna.

Prijavljeni kandidati moraju biti državljani Republike Hrvatske Uvjet za sudjelovanje na natječaju jest da je prijavljeni rad nastao nakon 1. siječnja 2013. godine. Umjetnik na natječaj prijavljuje samo jedan rad. Umjetnik mora žiriju, po potrebi, omogućiti uvid u djelo uživo kako bi donio konačan sud o uvrštavanju rada na izložbu.

Prijava mora sadržavati: osobne podatke (ime, prezime, adresu, telefon, e-mail adresu); profesionalni životopis; dokumentaciju o prijavljenom radu s tehničkim podacima o radu (naziv, godina, tehnika, dimenzije, mjesto izlaganja); u dokumentaciji je obvezna fotografija ili nacrt rada; ukoliko je riječ o video ili filmskim radovima potrebno je priložiti odgovarajuću datoteku, te izjavu umjetnika o vlastitom umjetničkom radu. Sve podatke treba dostaviti na hrvatskom i engleskom jeziku.

Prijava na natječaj sastoji se i od on-line prijavnice kojoj pristupate putem poveznice, te slanja pošiljke poštom koja uključuje ispis ispunjene on-line prijavnice te digitalnu dokumentaciju rada (CD, DVD), zaključno s 31. 12. 2015. godine. Natječaj je i pozivnog karaktera. Imena pozvanih umjetnika bit će pravovremeno objavljena.

Radove ocjenjuje i odabire međunarodno stručno povjerenstvo.

Svi prijavljeni kandidati će po završetku rada stručnog povjerenstva, a najkasnije do 1. veljače 2016., biti obaviješteni o radovima odabranim za izlaganje na izložbi Nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost T-HT@msu.hr

Nakon poslane on-line prijavnice zaprimit ćete povratni e-mail s brojem prijave i jedinstvenim linkom na vašu prijavnicu. Vaša prijava bit će potpuna tek nakon što poštom zaprimimo pošiljku poslanu na adresu Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17, 10000 Zagreb koja sadrži otisnutu ispunjenu on-line prijavnicu te dokumentaciju rada u digitalnom obliku (CD, DVD).

Pošiljke je bitno slati s napomenom 'Za T-HT nagradu', a prijave poslane nakon 31. prosinca smatrat će se nevažećima.