ROBERT PERIŠIĆ

'Možeš pljunuti onoga tko bude pitao za nas'

30.06.2009 u 10:09

Bionic
Reading

Nakon što je godinama nije bilo u prodaji, knjiga priča iz devedesetih 'Možeš pljunuti onoga tko bude pitao za nas' Roberta Perišića izdana je u nakladi izdavačke kuće Sandorf

U novom izdanju s dodanom pričom 'Šta tražite ovdje' čitatelji u Perišićevoj knjizi ponovno imaju prilike doživjeti uzdrmani svijet devedesetih.

Atmosfera njegovih priča lišena je svakog uljepšavanja i cenzure, te bismo je, prema riječima izdavača, mogli usporediti s filmovima snimljenim kamerom iz ruke, bez umjetnog osvjetljenja i bez šminke.

Snažni uvijek aktualni motivi, likovi koji se pamte, živost i pomaknuti humor neke su od osnovnih karakteristika Perišićeve knjige.

O reakcijama novih naraštaja čitatelja ovog djela već su se progovorili neki pisci nove generacije. Vlado Bulić je rekao: 'Na mene je najviše utjecala zbirka priča Roberta Perišića 'Možeš pljunuti onoga tko bude pitao za nas'. To je, iz moje perspektive, ključna knjiga devedesetih.'

Robert Perišić (1969) autor je romana 'Naš čovjek na terenu' (2007, Nagrada Jutarnjeg lista, knjiga priča 'Užas i veliki troškovi' (2002) i 'Možeš pljunuti onoga tko bude pitao za nas' (1999), knjige poezije 'Dvorac Amerika' (1995), drame 'Kultura u predgrađu' (Gavella, 2000) te scenarija za igrani film 'Sto minuta Slave' (2004).