'Cinehill'

Motovun Film Festival mjenja koncept i ime, od ove godine i u Gorskom kotaru

05.05.2023 u 11:26

Bionic
Reading

Motovun Film Festival (MFF) ove godine mijenja koncept i ime - pod nazivom Cinehill počinje 22. srpnja na 277 metara u Motovunu, a četiri dana kasnije odlazi na 1035 metara u Gorskom kotaru

"Dvadeset i pet godina puno je vremena, zaključili smo da je vrijeme za novi koncept i novu filmsku avanturu", istaknuo je Igor Mirković, direktor festivala.

"Motovun Film Festival više nikada neće biti isti, zato smo mu nadjenuli novo ime. Ako smo Motovun zvali Brdom filmova, ova dva brda koja osvajamo ove godine zvat će se Cinehill“, dodao je.

Od 22. do 24. srpnja festival se održava u Motovunu, uz maraton "fantastičnih filmova i zabave do svitanja te proslavu dvadeset i pet čarobnih ljeta provedenih na Brdu filmova".

Nakon dana stanke u Gorskom kotaru od 26. do 29. srpnja posjetitelje očekuje planinski kamp, dani ispunjeni šetnjama, jogom, radionicama, glazbom i naravno – najboljim filmovima, najavljeno je.

Mirković je objasnio kako programska misija festivala ostaje nepromijenjena: program će biti sastavljen od malih, skrivenih filmskih bisera, priča nastalih u različitim zemljama, kako bi pogled s brda filmova proširio naše filmske vidike.

"I dalje bježimo od crvenih tepiha, zovemo vas na filmsku feštu bez strogih protokola, u kratkim hlačama i gojzericama“, dodao je.

Uz filmove bit će tu glazbe, predstavljanja umjetnika, izložbi i drugih zbivanja.

Pojedinosti o novom mjestu radnje te o ovogodišnjem festivalu bit će otkriveni za tjedan dana.

Kao i svakog ljeta, festival će gostovati u brojnim hrvatskim gradovima, počevši od Petrinje (6. - 8. srpnja), uz programe za djecu i odrasle, u nastojanju da se time obogati kulturna ponuda na područjima pogođenim potresom.

Filmski festival i program u Petrinji organiziraju se u suradnji s Primorsko goranskom županijom, Turističkim zajednicama Kvarnera, Gorskog kotara i Petrinje, Istarskom županijom i Hrvatskim audiovizualnim centrom.