SREDNJOŠKOLCI, PAŽNJA!

Mladim filmašima s dobrom idejom smiješi se snimanje u Hollywoodu

24.08.2018 u 20:05

Bionic
Reading

Filmska revija mladeži i Four River Film Festival, u suradnji s filmskim programom Studio School iz Los Angelesa, raspisali su natječaj za filmsku ideju odnosno priču, a nagrada je trotjedna filmska radionica u Hollywoodu, priopćeno je iz Hrvatskog filmskog saveza

Zainteresirani autori u dobi od 14 do 20 godina na natječaj se trebaju javiti sa sinopsisom budućeg kratkog igranog filma u trajanju do 10 minuta, s razrađenom redateljskom koncepcijom. Prijave se zaprimaju na e-mail adresu lea.stranjgar@hfs.hr.

Na natječaju će bit odabrano pet kandidata koji će svoje filmske ideje, u sklopu radionice Pack&Pitch na ovogodišnjem Four Riveru, razraditi s profesionalnim mentorima iz američke Škole. Nakon toga će prezentirati svoje zamisli svim sudionicima festivala i pokušati dokazati da baš njihova ideja zavrijeđuje priliku da se ostvari u filmskoj školi Studio u L.A-u. Autor najboljeg dobiva odlazak u Los Angeles na trotjednu radionicu u okviru Studio Schoola sljedećeg ljeta.

Studio School iz L.A.-a jedan je on najcjenjenijih filmskih programa u Americi, koji usko surađuje s holivudskim studijima, a za natječaj u Karlovcu ističu da će posebno vrednovati 'pripovjedački inventivnu filmsku priču koja pokazuju jedinstvenu autorsku viziju', piše u priopćenju.

Svoje će iskustvo s mladim autorima u Karlovcu podijeliti i karlovački gimnazijalac Rudolf Ravbar koji je prije 3 godine bio pobjednik prve inačice ovoga natječaja te je prošlo ljeto u Los Angelesu snimio vlastiti film.

22. filmska revija mladeži za domaću konkurenciju i 10. Four River Film Festival, za međunarodnu konkurenciju održat će se od 11. do 15. rujna u Karlovcu u organizaciji HFS-a i Kinokluba Karlovac.

  • +5
Otvoreni 22. filmska revija mladeži i 10. Four River Film Festival Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL