FILMSKI PROGRAM

Mjuzikl 'La La Land' i komedija 'Comic Sans' na Moru knjiga

04.07.2018 u 12:13

Bionic
Reading

Kulturno-zabavna manifestacija More knjige u svome četvrtom izdanju na zagrebačkom Zrinjevcu traje do 8. srpnja, a pored besplatnih knjiga u programu večeras nudi i dvije filmske projekcije, Oscarom nagrađeni američki mjuzikl 'La La Land' i domaću komediju 'Comic Sans' koji su na rasporedu u 21.30 sati

Organizatori su pripremili preko 300 besplatnih književnih naslova na engleskom i hrvatskom jeziku te preko sto sati kulturnog i zabavnog programa, pri čemu ističu tradicionalni happy hour, koji se održava svakim danom od 16 do 18 sati. U tom vremenu knjige se mogu kupiti po posebnim cijenama.

'Osnivanjem Mora knjiga prije četiri godine željeli smo na jedan drugačiji način promovirati i potaknuti veću kulturu čitanja i ljubav prema knjigama. Kako bi užitak čitanja za posjetitelje što bio impresivniji, nastojimo ga povezati i s ostalim kulturnim sadržajem poput filma i glazbe te art eventa u kojem mladi umjetnici na temelju pročitane knjige oslikavaju likove ili situacije te pritom omogućavaju posjetiteljima da svjedoče nastanku umjetničkog djela', kaže Ana Marija Žužul, idejna začetnica manifestacije.

Vizualni koncept ovogodišnje plaže inspiriran je beduinskom kulturom, a osmislio ga je umjetnik Mario Miše, koji je surađivao na izradi kostima za film 'Igre gladi', s opernom kućom Royal Opera House te s modnom kućom Victoria´s Secret. Osim njega, svoj doprinos zrinjevačkoj plaži u gradu dao je i arhitektonski studio B!RO.

More knjiga za posjetitelje je otvoreno svakoga dana od 10 do 24 sata.