IZRAZILA SUĆUT

Ministrica Obuljen Koržinek: 'Talent i postignuća maestra Vladimira Kranjčevića ostavili su dubok i neizbrisiv trag u hrvatskoj kulturi'

09.02.2020 u 20:50

Bionic
Reading

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek uputila je u nedjelju riječi sućuti u ime Ministarstva kulture i u svoje osobno ime u povodu smrti maestra Vladimira Kranjčevića, dirigenta i glazbenog pedagoga istaknuvši da su njegov talent i postignuća ostavili dubok i neizbrisiv trag u hrvatskoj kulturi

'Duboko me rastužila vijest o odlasku velikog maestra i velikog čovjeka, gospodina Vladimira Kranjčevića, dirigenta i glazbenog pedagoga te barda hrvatske kulture. 'Muzika je sveta umjetnost', riječi su maestra Kranjčevića, koji je tijekom višedesetljetne karijere srčano dijelio svoj talent i znanje s generacijama učenika i studenata te znalaca i ljubitelja glazbe', navela je ministrica Obuljen Koržinek.

Maestro Kranjčević, podsjetila je, uvijek je na svojim koncertima promicao domaće glazbeno stvaralaštvo te je istovremeno djelovao i kao uspješan ravnatelj, voditelj i šef dirigent mnogobrojnih ansambala i glazbenih ustanova. Jedan je od utemeljitelja nacionalnog festivala Varaždinske barokne večeri, koje su od najvažnije glazbene manifestacije središnje Hrvatske postale jedan od najeminentnijih festivala te vrste u svijetu.

  • +5
Vladimir Kranjčević Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL

'Njegovo umjetničko djelovanje i stvaralaštvo prepoznali su kako generacije studenata i vjerne publike tako i struka te je za svoj rad dobio sve relevantne glazbene umjetničke nagrade od kojih ovdje izdvajamo nagradu Lovro pl. Matačić  Hrvatskog društva glazbenih umjetnika i nagradu Vladimir Nazor Republike Hrvatske za životno djelo. Talent i postignuća maestra Vladimira Kranjčevića ostavili su dubok i neizbrisiv trag u hrvatskoj kulturi', istaknula je ministrica kulture u riječima sućuti obitelji Kranjčević.