PO 15 TISUĆA KUNA

Ministarstvo kulture daje stimulacije autorima najboljih knjiga objavljenih prošle godine

18.04.2018 u 09:42

Bionic
Reading

Ministarstvo kulture objavilo je Javni poziv za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva u 2017. U obzir dolaze romani, priče, eseji, zbirke poezije i knjige za djecu i mlade, a dodijelit će se ukupno 20 stimulacija u iznosu od 15 tisuća kuna neto

Na Poziv se mogu prijaviti autori, izdavači te druge fizičke i pravne osobe s prijedlogom djela, čije je prvo izdanje objavljeno na hrvatskom jeziku kod izdavača registriranih u Republici Hrvatskoj u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2017. Svaki predlagatelj može prijaviti neograničen broj djela neovisno o njihovoj tematici. Djela se prijavljuju pod punim imenom i prezimenom autora, navodi se na stranici Ministarstva kulture.

Stimulacije će se dodijeliti autorima za djela koja su se u 2017. istaknula svojom književnom kvalitetom, estetskim dosezima i inovativnošću, ali i odjecima kod čitateljske publike što se očituje po broju prodanih primjeraka ili većem broju posudbi u knjižnicama. Posebna će se pozornost posvetiti djelima mlađih autora te djelima koja su već dobila književne nagrade kao i onima koja su pohvaljena od strane kritike i znanstveno-stručne zajednice.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objave Javnoga poziva.