OBEZGLAVLJENA INSTITUCIJA

Majstorović ipak ne namjerava preuzeti Umjetnički paviljon

10.04.2013 u 09:21

Bionic
Reading

Svega nekoliko dana prije nego je trebao početi obnašati dužnost novog ravnatelja Umjetničkog paviljona splitski povjesničar umjetnosti Božo Majstorović se predomislio. Tog utorka nakon Uskrsa nije došao u Zagreb i nije sjeo u fotelju ravnatelja te ugledne izlagačke kuće s velikom tradicijom. Shvatio je nakon mnogo razmišljanja da neće biti u stanju raditi taj posao kako treba.

'Od trenutka kada je raspisan natječaj situacija mi se zakomplicirala. Životni, privatni razlozi spriječili su me da prihvatim taj posao u Zagrebu. Imao sam veliku želju da dođem, no ne bih bio u ovim okolnostima u stanju obnašati tu dužnost', objasnio je Majstorović

Prema riječima predsjednika Odbora za kulturu Skupštine Grada Zagreba Zvonka Makovića svoje povlačenje priopćio je mailom predsjednici Upravnog vijeća Umjetničkog paviljona Jadranki Winterhalter samo dva dana nakon što je gostovao u jednoj emisiji na HTV-u u kojoj je govorio o svome novom poslu.

Maković kaže da je potpuno iznenađen, da se s Majstorovićem uopće nije čuo i da ne zna koji je razlog te njegove odluke.

Isto tvrdi i Damir Sokić koji je član Upravnog vijeća Umjetničkog paviljona. Sokić kaže da je Majstorović svoju ostavku podnio u najgorem trenutku, kad je raspuštena Gradska skupština pred lokalne izbore i ne može se raspisati novi natječaj.

'Skupština će se na koncu morati izvanredno sastati da prihvati tu ostavku i imenuje v.d. ravnatelja. Paviljon je trenutačno bez rukovodstva', kazao je Sokić.

Na pitanje zašto prije nije na svoje dileme upozorio ljude koji su ga postavili na to mjesto Majstorović tvrdi da su svi koji su za to trebali znati znali što se događa cijelo vrijeme.

'Sve sam radio da se to ne dogodi. Razumijem osjećaje kolega, no puno bi gore bilo da sam to prihvatio a da nisam u stanju obavljati. Nisam spavao mjesecima zbog svega. Imao sam veliku želju i osjećaj obaveze, no druge su me obaveze spriječile', zaključio je Majstorović.

On je trebao zamijeniti Radovana Vukovića koji je dugi niz godina bio na toj funkciji i koji je bio očekivano razočaran što više nije izabran.