čarolija specijalnih efekata

Legendarni James Dean dobio novu ulogu 64 godine nakon svoje smrti, u Hollywoodu zgroženi: 'Ovo se ne bi smjelo događati'

07.11.2019 u 14:11

Bionic
Reading

Iako je preminuo prije 64 godine, glumac James Dean dobio je, izgleda, novu ulogu. Zahvaljujući čaroliji specijalnih efekata, njegov lik pojavit će se u akcijskoj drami 'Finding Jack' smještenoj u vrijeme Vijetnamskom ratu, a premijera je predviđena sljedeće godine

Riječ je o ekranizaciji istoimenog romana Garetha Crockera iz 2015. o preko 10 tisuća pasa koji su se koristili u vojne svrhe, a na kraju rata u Vijetnamu su napušteni. Prema pisanju svjetskih medija, CGI verzija Jamesa Deana portretirat će drugi glavni lik u filmu nazvan Rogan.

Mnogi glumci nezadovoljno su reagirali na ovakvu odluku autora filma, no koredatelj Anton Ernst, koji će uz Tatija Golykha raditi na filmu, kaže da su 'tražili uzduž i poprijeko nekoga tko bi odigrao ulogu koja ima izuzetno složen razvojni luk lika'. 'Nakon mjeseci istraživanja, odlučili smo se za Jamesa Deana. Ponosni smo da nas podržava njegova obitelj, a mi ćemo poduzeti sve mjere kako bismo osigurali njegovo nasljeđe jedne od najvećih filmskih zvijezda svih vremena', dodao je.

Produkcijska kuća Magic City Films otkupila je prava na Deanov lik kako bi ga mogla prikazati u filmu.

Kultni glumac preminuo je 30. rujna 1955., u 24 godini života, nakon tragičnog sudara. Snimio je samo tri filma - 'Istočno od raja', 'Buntovnik bez razloga' i 'Div'.

Među negativnim komentarima na ovakvu praksu jedan od prvih bio je onaj Zelde Williams, kćerke Robina Williamsa, koja smatra da je riječ o neukusnom presedanu, glumac Chris Evans ironično je komentirao: 'Možda bi nam kompjutor mogao naslikati novog Picassa ili napisati par novih pjesama Johna Lennona', a Elijah Wood je dodao: 'Ne, ovo se ne bi smjelo događati'.