hvalevrijedna akcija

Kino Tuškanac: Besplatne ulaznice za studente 10 fakulteta

06.03.2024 u 12:51

Bionic
Reading

Program 'Tuškanac u gostima' tog zagrebačkog kina, koje svoje projekcije zbog obnove priređuje u različitim kinima, od ovog mjeseca nudi besplatne ulaznice za studente deset zagrebačkih fakulteta, kao i popuste za studente i umirovljenike

Među fakultetima čiji će studenti do kraja akademske godine moći koristiti besplatne ulaznice su Akademija dramske umjetnosti, Akademija likovnih umjetnosti, Muzička akademija, Agronomski fakultet, Arhitektonski fakultet, Ekonomski fakultet, Pravni fakultet, Hrvatski studiji, Grafički fakultet i Sveučilište VERN.

Studenti za besplatne ulaznice moraju doći 30 minuta prije početka filma i predoče dokaz o studiranju na jednom od fakulteta, a ulaznice s popustom po cijeni 2,5 eura ostvaruju se na blagajni kina domaćina uz predočenje dokumenta koji potvrđuje status i vrijedi za sve filmove, najavljeno je iz Tuškanca.

Gostujući program kina Tuškanac trenutno se održava na tri lokacije u gradu, dok će od travnja ući i u druge kino dvorane zagrebačkih kvartova.

U kinu Forum Studentskog doma Stjepan Radić, tijekom ožujka prikazuje naslove iz ciklusa suvremenog filma, a od travnja se vraćaju i Filmovi koje volite - nezaboravni klasici najznačajnijih svjetskih filmaša.

Ožujak donosi autentičnu priču o konfliktu koji nastaje kad se sukobe osobne vrijednosti i ljubav prema obitelji 'Lost Country', američku komediju 'The Holdovers' koja prati strogog učitelja u internatu prisiljenog čuvati učenike koji nemaju kamo za božićne praznike te posljednji Loachov film o porastu desnog ekstremizma kao odgovor na dolazak izbjeglica 'Stari hrast'.

U MM Centru igrat će pet naslova kojima završava ciklus filmova Veljka Bulajića nastao u suradnji s Hrvatskom kinotekom - 'Atentat u Sarajevu' (1975.), 'Čovjek koga treba ubiti' (1975.), 'Donator' (1989.), 'Kozara' (1962.) i 'Bitka na Neretvi' (1969.).

Na istom mjestu održat će se zaključni dio ciklusa istaknute, prije pola desetljeća zabranjivane i cenzurirane filmske redateljice Márte Mészáros koji je nastao u suradnji s Institutom Liszt u Zagrebu.

Uz dramu 'Nasljeđe' (1980.) o odnosu dviju intrigantnih žena tu je i trilogija autoričinih autobiografskih ostvarenja 'Dnevnik mojoj djeci' (1984.), 'Dnevnik mojim ljubavima' (1987.) i 'Dnevnik mojim roditeljima' (1990.).

Portret Marilyn Monroe tijekom ožujka u Kulturno informativni centar donosi filmove 'Muškarci više vole plavuše' (1953.) i 'Zabava je najljepši posao na svijetu' (1954.), 'Rijeka bez povratka' (1954.), 'Sedam godina vjernosti' (1955.), 'Princ i plesačica' (1957.), 'Neki to vole vruće' (1959.) i 'Neprilagođeni' (1961.).

Kratki utorak u to kino 12. ožujka donosi izabrane kratkometražne filmove na temu 'Ljubav u XX. vs. ljubav u XXI. stoljeću".