LABROVIĆ UZ FALIŠ

'Pobijedi Ninu Obuljen u sebi, budi veći domoljub od Hasanbegovića'

22.03.2017 u 09:59

Bionic
Reading

Kampanji prikupljanja sredstava za održavanje petog Festivala alternative i ljevice Šibenik (FALIŠ), pokrenutoj 13. ožujka ove godine pod naslovom 'Nemoj da fališ', uz brojne donatore i goste ranijih izdanja, pridružile su se i osobe iz hrvatskog kulturnog života.

Organizatori šibenskog Festivala alternative i ljevice zahvalili su se svima koji su podržali ili će tek podržati nedavno pokrenutu kampanju 'Nemoj da fališ', a posebice onima koji su svojim uplatama preko platforme Indiegogo ili na žiro račun Udruge FALIŠ, za manje od deset dana prikupljanja sredstava osigurali 40 posto od potrebnog iznosa za održavanje petog FALIŠ-a, čija će središnja tema biti '100 godina Oktobarske revolucije', a podtema '500 godina reformacije Crkve'.

Među prvima su svoje poruke poslali glazbenik i kantautor Mile Kekin – i to nakon što je Hladno pivo prijateljski ustupilo glazbu za službeni spot kampanje, glumica Nina Violić, njen kolega Damir Markovina te performer i konceptualni umjetnik Siniša Labrović. Kampanju i FALIŠ će u narednim danima podržati i ostali kulturni radnici i umjetnici.

FALIŠ Autor: youtube

Podsjetimo, FALIŠ je pokrenuo crowdfunding kampanju kako bi prikupio sredstva za organizaciju petog po redu Festivala, nakon što su odbili simboličnih 10 tisuća kuna koje im je krajem prošle godine dodijelilo Ministarstvo kulture. Festivalu FALIŠ financijska potpora od ministarstva se prepolovila, iako je i posljednje tri godine bila simbolična, objasnili su 14. ožujka na konferenciji za medije čelni ljudi festivala Emir Imamović Pirke i Kruno Lokotar. Cilj kampanje je u nešto više od mjesec dana prikupiti iznos od 15 tisuća dolara kojim bi se pokrilo dvije trećine troškova festivala.

I Teresa Forcades je podržala kampanju 'Nemoj da fališ' Autor: youtube

'Za manje od 48 sati kampanje prikupljanja sredstava za organizaciju Festivala alternative i ljevice Šibenik, prijatelji festivala učinili su više nego što je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske planiralo za cijelu godinu. Trebala su, dakle, ni dva dana da putem ove platforme prikupimo gotovo trećinu sredstava potrebnih za smještaj sudionika petog Festivala alternative i ljevice u Šibeniku. Ili 13 posto od ukupno planiranih sredstava. Zbog toga, kao i zbog ostalih vidova podrške koju dobivamo, vjerujemo kako ćemo tijekom narednih mjesec dana, zajedno s Vama, prijateljima FALIŠ-a, biti u prilici prihvatiti i smjestiti sve goste, ali i pokriti ostale troškove festivala čija publika ne raspolaže sa 6.500.000 kuna – koliko je Ministarstvo izdvojilo samo za takozvane inovativne umjetničke prakse, u što spada i FALIŠ, kojem je bilo namijenjeno punih 10.000! (bruto) – ali ima sve ono zbog čega je FALIŠ 2013. počeo bolje nego što smo se nadali i narastao brže nego što smo se usudili i pomisliti. Zato, fala od FALIŠ-a opet, po tko zna koji put: prvi nije, a daleko je i od zadnjega. Borba traje – naša da napravimo dobar peti FALIŠ, a Vaša da opstane festival koji Vam svakako i pripada. Zato, podržite, da ne ispadne da smo se hvalili pa – falili!' piše u zahvali na stranicama kampanje 'Nemoj da fališ'.