I DALJE ODUŠEVLJAVA

Kazališni hit 'Črna mati zemla' uz ovacije proslavio 50. izvedbu

1/15

Kristian Novak, Snježana Milković Abramović

Publika je ovacijama ispratila i jubilarnu izvedbu, a za ovu priliku dvoje sretnih dobitnika iz publike od izdavača OceanMore dobili su i Novakov roman 'Črna mati zemla' te autogram pisca kojega su mogli susresti u ZKM-u. Podsjećamo da je za ovaj roman Novak nagrađen književnom nagradom tportala. Za slavljeničkom tortom u ZKM-u bio je i dječak Nikola Ljutić, koji također glumi u predstavi, a on je uz 50. izvedbu proslavio i svoj 11. rođendan.
ZKM-ova 'Črna mati zemla' je premijerno odigrana 1. travnja prošle godine, a od tada je osvojila naslov najnagrađivanije predstave: ima tri Nagrade hrvatskog glumišta: za najbolju predstavu u cjelini, režiju (Dora Ruždjak Podolski), za najbolju sporednu ulogu Bake (Urša Raukar). 'Črna mati zemla' dobila je i nagradu Marul za najbolju predstavu u cjelini. Uz to je redateljica Ruždjak Podolski nagrađena Marulom (i Gavellom) za režiju, a Tomislav Zajec Marulom za najbolju dramatizaciju istoimenog romana, dok je kostimografkinja Doris Kristić nagrađena Marulom za umjetničko ostvarenje. Predstava je osvojila i nagradu publike na 63. Sterijinom pozorju u Novom Sadu.  

Kristian Novak, Snježana Milković Abramović

Kristian Novak, Snježana Milković Abramović

Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

Prethodna slika Sljedeca slika
Zagrebačko kazalište mladiih proslavilo je 50. izvedbu hvaljene i nagrađivane predstave 'Črna mati zemla' nastale prema istoimenom romanu, tportalovog dvostrukog laureata Kristiana Novaka u adaptaciji Tomislava Zajeca i režiji Dore Ruždjak Podolski. Svi su se sinoć okupili na ZKM-ovoj proslavi održanoj nakon 50.-te izvedbe
  • Autor: D.A.M.
  • Objavljeno 21.09.2018 u 11:32