PORTRETI GRAFITERA

Izložba 'Indijanci' u HDLU-u

  • Autor: S. F.
  • Zadnja izmjena 29.11.2010 12:10
  • Objavljeno 29.11.2010 u 11:05
SUB

SUB

Izvor: Promo fotografije / Autor: Marko Prpić

Nakon Izložbenog salona Izidor Kršnjavi, prikaz radova uličnog umjetnika Marka Prpića pod nazivom 'Indijanci', posvećenih njegovim kolegama grafiterima, bit će otvoren u Galeriji Bačva u HDLU-u 3. prosinca u 19.30 sati
Marko Prpić

Marko Prpić

Izvor: Promo fotografije / Autor: Marko Prpić

Marko Prpić, poznat i kao ZETS, prisutan je gotovo dva desetljeća na zagrebačkoj grafiterskoj sceni. Na njoj se odavno istaknuo svojom vještinom i karakterističnom stilskom morfologijom koju obilježava isprepletanje fantastičnih, nadrealnih likova.

Trenutni mu je interes predstavljanje generacijski srodnih autorica i autora koji djeluju na hrvatskoj i međunarodnoj street art/grafiti sceni. Poput svojih kolega širom svijeta, i oni djeluju pod pseudonimima sličnima indijanskim imenima, kao što su Leteća Tvrđava, Aorta, Mjesečar, Zec, Oko, Puma 34 i Glava Konja.

Prpić je odabrao njih petnaest, s kojima je, uz iznimku jedne, Fefe Talavere iz Brazila, dosad radio murale ili je surađivao na neki drugi način. Riječ je o osobnostima koje su ga iz određenih razloga zaintrigirale, pa je tu bliskost odlučio izraziti portretima.

Na njima ne kreće od fizičke pojave, iako je i ona prisutna do neke mjere, već sažima najvažnije stilske momente i njihove radove. Prpić i sam potvrđuje da, kad se sjeti nekog od kolega, prvo što vizualizira jest njihov rad.

Portreti su hommage pojedinim umjetnicima, no svjedoče i o načinu na koji usvajamo neko djelo.

Izložba će biti otvorena do 10. prosinca.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi