Medellin

Hrvatske pjesnikinje na festivalu u Kolumbiji

10.07.2023 u 16:43

Bionic
Reading

Hrvatske pjesnikinje Sonja Manojlović i Sanja Baković gošće su 33. međunarodnog pjesničkog festivala u kolumbijskom gradu Medellinu, izvijestilo je u ponedjeljak Hrvatsko društvo pisaca (HDP)

Festival se održava od 8. do 15. srpnja, a riječ je o jednom od najvećih i najposjećenijih svjetskih pjesničkih festivala. Kako se ističe na internetskim stranicama festivala, u Medellinu gostuju 104 pjesnika iz šezdesetak zemalja, koji će sudjelovati u ukupno 93 programa.

Sonja Manojlović gostovat će i na velikom pjesničkom festivalu u Caracasu (Venezuela), a u oba će grada, kao hrvatska koordinatorica World Poetry Movementa (WPM), sudjelovati na pjesničkim kongresima, uz ostale nacionalne predstavnike te svjetske pjesničke platforme.

Hrvatsko društvo pisaca partner je WPM-a,i u suradnji s tom platformom realizira razmjene pisaca te planira niz književnih tribina o poeziji i pjesnicima.

O autoricama:

Sonja Manojlović objavila je brojne knjige poezije i knjigu proze, a njezine su pjesme uvrštavane u antologije, nagrađivane i prevođene na dvadesetak jezika, uključujući i knjige izabranih pjesama na engleskom, francuskom, poljskom i rumunjskom jeziku. Dobitnica je niza nagrada, među kojima i Goranovog vijenca 2016. za pjesnički opus i ukupan doprinos hrvatskoj književnosti.

Sanja Baković poeziju je objavljivala u književnim časopisima, čitala je i sudjelovala na brojnim pjesničkim manifestacijama, 2015. godine pokrenula je projekt "Odvalimo se poezijom", kojemu je cilj povećati vidljivost poezije u javnom prostoru. Objavila je knjige poezije "Plovna mjesta" i "Autobus za Trnavu".