PROJEKT 'BONES'

Hommage za dvije bakice u ZPC-u

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 13.04.2010 17:01
  • Objavljeno 13.04.2010 u 15:44
bones3

bones3

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

U Zagrebačkom plesnom centru 16. travnja bit će izveden interdisciplinarni projekt 'Bones' autorica Sanje Tropp Frühwald i Jule Flierl

'Jedna švelja i jedna tkalja, dvije žene iz Hrvatske i Njemačke te njihove unuke, dvije koreografkinje i izvedbene umjetnice, kroz projekt 'Bones' otvaraju diskusiju o novim mogućnostima jednog odnosa, intencijama same izvedbe, tjelesnim identitetima i nasljedstvu te o načinima tretiranja izvedbenog, ali i tijela koje se glasa', rečeno je u najavi predstave.

Dvije bake čije se životne priče vežu kroz pripadnost generaciji koja je proživjela velike promjene 20. stoljeća: fašizam, socijalizam, a sada osjećaju propast kapitalizma titraju prostorom u oblicima svjetla, otvarajući dijalog s izvođačicama, svojim unukama.

Kroz projekt 'Bones' otvara se diskusija o novim mogućnostima jednog odnosa, intencijama same izvedbe, tjelesnim identitetima i nasljedstvu, te o načinima tretiranja izvedbenog i tijela koje se glasa. U centru istraživanja su specifična tijela četiriju protagonistica, a tijekom procesa izmjenjuju se romantizirane slike bakica s tjelesnim realitetima starenja, ženstvenosti, požrtvovnosti, ljubavi, identifikacije, bolesti i suočavanja sa smrću.

Umjetnički projekt Sanje Tropp Frühwald i Jule Flierl inspiriran je radom Renea Magrittea. Nakon zagrebačke, slijede austrijska premijera 22. travnja u Salzburgu te četiri izvedbe u Berlinu, s njemačkom premijerom 23. travnja i izvedbom na festivalu Tanz! Heilbronn u Kammerspiele u Heilbronnu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi