NA ADU

Goran Sergej Pristaš u Zagrebu predstavlja knjigu 'Exploded Gaze'

19.03.2019 u 13:42

Bionic
Reading

Dramaturg, osnivač kolektiva BADco. i profesor dramaturgije Goran Sergej Pristaš 22. ožujka na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu predstavit će knjigu 'Exploded Gaze'

Knjiga, kako navodi teoretičarka performansa Bojana Cvejić, opisuje dva desetljeća Pristaševog rada u kazalištu i umjetnosti te 'zabljesne čitatelja kao rijetka poslastica poetike i političke i filozofske misli istovremeno'.

'U virtuoznom stilu, ovaj svezak donosi svježe poglede na gledanje, vrijeme i produkciju kroz koje se maštovite i kritičke sile kazališta iznova izmišljaju preko granica teatra. Kao i Jean-Luc Godard, Mladen Stilinović ili Anne Boyer, Pristaš udahnjuje novi život kompaktnom promišljanju iz same umjetnosti koje može promijeniti naš pogled na svijet ako slijedimo njegove mudre implikacije', navodi Cvejić.

Na predstavljanju knjige na ADU u 19 sati govorit će slovenska filozofkinja i teoretičarka performansa koja djeluje kao dramaturginja i umjetnička suradnica, Bojana Kunst (Justus-Liebig Universität Gießen), Una Bauer s Odsjeka dramaturgije ADU i austrijski nezavisni istraživač i autor iz područja filozofije, umjetnosti i filma, Stephen Zepke (Beč).

Tekstove će čitati Tessa Litvan, a svirat će Alen i Nenad Sinkauz.

Pristaš je ' 'Exploded Gaze' već predstavio u Chicagu i na sveučilištu Stanford, a nakon Zagreba slijede mu i promocije u Ljubljani i Kopenhagenu. Knjigu je objavio Multimedijalni institut u suradnji s izvedbenim kolektivom BADco i riječkim Drugim morem.