PLAYS BEATLES & MORE

Gitarski virtuoz Al Di Meola svira u Lisinskom

24.03.2015 u 09:43

Bionic
Reading

Legendarni Al Di Meola 21. svibnja nastupa u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a izvest će program pod nazivom 'Plays Beatles & More'

Ova gitaristička zvijezda slavu je stekla svirajući u jazz fusion bendu velikog Chicka Coree - Return to Forever - koji je obilježio sedamdesete godine kao jedan od ključnih jazz fusion sastava. Bio je polaznom točkom mnogim današnjim džezerima, pa tako i Alu Di Meoli.

Afirmiravši se kao briljantan gitarski virtuoz, Di Meola je surađivao s najvećim imenima današnje glazbe i to svih stilova, od Herbieja Hancocka, Luciana Pavarottija, Phila Collinsa i Waynea Shortera do Santane, Jacoba Pastoriusa, Franka Zappe, Stevieja Wondera, Jimmyja Pagea, Miltona Nascimenta, skupine Irakere i brojnih drugih.

Al Di Meola u Abbey Road studiju

Dobitnik niza priznanja i autor bogate diskografije ovjenčane nizom nagrada odlučio se na 'projekt Beatles' kako bi ispunio svoj mladenački san. U studiju Abbey Road u Londonu, snimivši bezvremensku glazbu liverpulske četvorke u vlastitoj obradi, album pod nazivom 'All Your Life', izjavio je: 'Ovaj projekt mi je dugo godina snivan san i neizmjerno ispunjenje!'

Svoje ulaznice za koncert gitarističke zvijezde 21. svibnja u 20 sati potražite u Aquarius Music Shopu u Zagrebu (Varšavska 13), na blagajni Lisinskog ili online putem www.ulaznice.hr. Cijene ulaznica su 200, 230, 260 i 300 kuna.

Al Di Meola u Abbey Road studiju